kwekerij pot voelt zich thuis bij huyskweker

Kwekerij Pot in Mariënheem is inmiddels al weer ruim een jaar aangesloten bij het samenwerkingsverband Huyskweker. De Huyskweker is een landelijke formule van zelfstandige kwekers van kwalitatief hoogwaardige zomerbloeiers. Peter en Ivonne Pot zijn blij dat ze de stap gemaakt hebben. Het doel is om door uitwisseling van onderlinge kennis en teelttechnieken tot optimale zomerbloeiers te komen. “Samen sta je sterk!”

“Onze kennis delen we ook met onze klanten zodat ook zij de hele zomer door kunnen blijven genieten van een zeer uitbundige bloei. Wij staan voor ambachtelijke kwaliteit en die garantie kunnen we geven, omdat er bij ons geen sprake is van massaproductie.” Wat de Huyskwekers onderscheidt van de reguliere groencentra is dat de klant reeds ingeplante plantenbakken kan kopen. Deze worden jaarlijks door de Huyskwekers opnieuw ingeplant. De twaalf kwekerijen die zijn aangesloten bij Huyskweker, hebben gezamenlijk speciale kwekers-potgrond, -voeding en dus ook deze plantenbakken met waterreservoirs ontwikkeld. “Daarvan bieden we twee types aan: de Optimaxx 27 en de Royal Top 35”, vertellen Peter en Ivonne. “Zo’n waterreservoir is ook handig als je af en toe vergeet om je buitenplanten water te geven, in die zin dat het je wat extra speling geeft, maar voor een optimaal resultaat blijft een goede verzorging van enorm belang. Dus klanten die vorig jaar al een optimaxx 27 óf royal top 35 hangpot hadden gekocht kunnen deze nú opnieuw inleveren zodat wij het kunnen her-inplanten (naar wens van de klant) en laten groeien in onze kassen, zodat ze weer een goede start krijgen. In mei of juni kunnen ze hun eigen bakken dan weer kant en klaar ophalen.”

Peter vervolgt: “De Huyskweker-formule ligt in het verlengde van onze eigen manier van kweken. Maar door onze deelname in het Huyskwekerconcept hebben we een duidelijker verhaal naar de klanten toe, gericht op de meerwaarde die de professionele kwekers bieden. Goede informatievoorziening naar onze klanten toe speelt ook voor ons daarin een grote rol.”

Kwekerij Pot presenteert tweede Paasdag, 25 april, een open huis. Tevens kunnen de bezoekers die dag reeds ingeplante bakken van Huyskweker kopen. De entree is uiteraard gratis. Kwekerij Pot is te vinden aan de Hooilandweg 2a in Mariënheem, tel: 0572-360966. Meer informatie op staging2.kwekerij-pot.nl