kole kermse voor het eerst op nieuwe locatie

Een nieuwe locatie, maar verder alle vertrouwde ingrediënten: van vrijdag 18 tot en met zondag 20 maart vindt in Broekland wederom de Kôle Kermse plaats, de traditionele opener van het Sallandse tentfeestseizoen. Voor het eerst op de nieuwe locatie aan het Pereland. Daarmee keert het feest na enkele jaren weer terug in het centrum van het dorp. Maar voor de rest bevat het programma alle vertrouwde onderdelen. En de entree is zoals altijd weer gratis.

Het programma begint vrijdagavond met de ‘Rock ’n Vinyl party’. Een mix van rockmuziek met dance, maar dan wel geschikt voor een breed publiek. Achter de draaitafels staan het Broeklandse DJ-collectief Rubberen Robbie en Thijs van Leer en DJ-duo De Kaasverzamelaars uit Luttenberg. De eerste DJ’s zijn gespecialiseerd in pop, disco, rock, golden oldies en muzikale ongein. De Kaasverzamelaars draaien voornamelijk dance en rock. De heren hebben inmiddels al op heel wat feesten gestaan.

Het programma gaat zaterdag om 14.00 uur verder met de grote veiling. Hierbij gaan niet alleen maar artikelen, maar ook diensten onder de hamer. De kavels zijn vanaf 13.00 uur te bezichtigen. “Ook vorig jaar was het weer een happening in de tent”, aldus Jaap de Haan van de organisatie. “Zolang als de veiling nu al een onderdeel uitmaakt van de Kôle Kermse, zolang is het ook een succes. Gezellig bieden op de meest uiteenlopende kavels, onder het genot van een drankje.” Heb je nog kavels of ideeën voor de veiling, geef dit dan door aan Harry Booijink, tel: 0570-531517.

Natuurlijk heeft ook de indoorkermis weer een plek gekregen bij de Kôle Kermse. Daar mag je onder andere een draaimolen, een schiettent, grijpkraantjes en verschillende andere kleine kermisattracties verwachten. Jaap: “Springkussentje erbij, hoppa! Daar hebben de ouders geen omkijken meer naar, kunnen ze mooi meebieden met de veiling en op de zondag volop genieten van alles wat er in de tent gebeurt. Mooi toch?”

Zaterdagavond gaat de Kôle Kermse verder met een grote feestavond. Op het podium staat de formatie Rubber. Deze vijfmansformatie speelt het betere rock- en popwerk.

Zondagmorgen staat er vanaf 11.00 uur een brunch op het programma voor de vrijwilligers.

Iedereen die op wat voor manier dan ook heeft geholpen of een bijdrage heeft geleverd is welkom. Zondagmiddag gaat het feest vanaf 14.00 uur verder met de Kôle Zundag(middag). Natuurlijk staat er weer een ‘dom spelletje’ op het programma. Als we de organisatoren mogen geloven gaat het om een heuse indoor stormbaan. Dan zijn er meerdere mogelijkheden. Het kan natuurlijk een echte stormbaan zijn (zoals we die kennen uit het leger), maar voor hetzelfde geld hebben ze in Broekland wat uitgevogeld met grote windturbines. Om er achter te komen wat er gaat gebeuren, zal je toch echt zelf even een kijkje moeten nemen in de tent. Daarnaast is er muziek van de formatie Tonka. Deze band speelt het betere feest- en rockwerk. Van Abba tot AC/DC.

Voor meer informatie zie staging2.kolekermse.nl

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.