jeugdsportfonds taak van de rotary

Arie van der Wilt heeft namens de Raalter PvdA-fractie schriftelijke vragen gesteld aan het College van B&W over het collegebesluit om het jeugdsportfonds uit te besteden aan Rotary Raalte. De PvdA is van mening dat het beheer van het jeugdsportfonds een taak van de gemeente is en niet van een organisatie als Rotary, die volgens de partij te ver van het project afstaat.

Via een besluitenlijst van het college kwam de PvdA erachter dat de gemeente jaarlijks een bedrag van 25.000 euro beschikbaar stelt, dat wordt gedekt vanuit de begrotingspost ‘bijzondere bijstand’. De partij juicht het principe van een jeugdsportfonds toe, maar dan wel als aanvulling op bijzondere bijstand, en niet in plaats van deze begrotingspost.

In de brief vraagt de PvdA onder andere aan het college of zij het met hen eens is dat het verstrekken van bijzondere bijstand aan bijvoorbeeld het jeugdsportfonds een zaak is waarover de gemeenteraad zich uit hoort te spreken. Ook vragen zij aan het college op basis van welke afwegingen het tot de conclusie is gekomen dat Rotary beter in staat is om de taak uit te voeren dan de gemeente.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.