info avond brede school slaat om in lofzang

De architect, 19 Het Atelier Architecten uit Zwolle, heeft de opdracht meegekregen om een gebouw te ontwerpen dat goed in het beeld van de buurt past. En dat is volgens alle betrokken partijen gelukt. Een groepje buurtbewoners zetelt zich rond een statafel in zalencentrum Oortwijn in Heino. De mening is eensgezind: “We zijn heel enthousiast over het ontwerp. Dik tevreden. Het past in de buurt. Ik denk dat de hele straat er mooier van wordt,” vertellen de bewoners één voor één. Vooral de puntdaken op het gebouw laten de nieuw te bouwen school naadloos opgaan in het beeld van de wijk.

Ook wethouder Roger de Groot is enthousiast. “Het ontwerp is echt in de stijl van de wijk gemaakt. Ik ben echt enthousiast over het werk dat de architect heeft geleverd. Het sluit aan op de buurt en doet recht aan het onderwijsconcept.” Ook is hij, net als alle betrokkenen, dik tevreden over de manier waarop de totstandkoming van het gebouw tot nu toe verloopt. “Het is een heel intensief traject voor alle betrokken partijen. En echt credits voor de school zelf. Ze houden iederen op de hoogte, het is echt een project van hun, dat pakt de school goed aan.”

Berrie van Essen, leraar op de Springplank, beaamt de betrokkenheid bij het project. “We voelen ons echt betrokken. Het gaat heel voortvarend. Vanaf het begin zijn we erbij betrokken. Het overleg met de betrokken partijen loopt super.” Ook ouders hebben inspraak. “De schooltijden willen we in overleg vaststellen. We willen doen wat zij willen. Wat dat betreft staat alles nog geheel open.”

De bouw van de brede school, die plaats moet gaan bieden aan ongeveer 300 kinderen, moet voor 2012 van start gaan. De oplevering moet ongeveer 9 maanden later plaatsvinden, maar in ieder geval voor 2013. Voor die tijd moet het oude schoolgebouw van de Springplank eerst tegen de vlakte, dat kan pas als het gebouw van de Dolfijn aan de Raalterstraat in Heino leeg is. Dat wordt vermoedelijk het tijdelijk onderkomen van de Springplank. Maar het oude gebouw van de Dolfijn kan pas betrokken worden, als de andere brede school in Heino, Hoogerheyne, in gebruik genomen is. Daar krijgt de Dolfijn namelijk zijn onderdak.

Meer foto's

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.