Home / archiefcentraal / hulp inwoners elshof bij claim planschade

hulp inwoners elshof bij claim planschade

De werkgroep Stop Varkensflats Wijhe is van mening dat de waarde van panden in en rond een LOG aanzienlijk is gedaald doordat potentiële kopers worden afgeschrikt door de (al dan niet vermeende) risico’s voor gezondheid, geur- en verkeersoverlast. Ook verwacht de werkgroep aantasting van het landschap, waardoor de leefomgeving in en om een LOG niet aantrekkelijk wordt. De groep Stop Varkensflats Wijhe concludeert dat dit resulteert in een waardedaling van de woningen in en om een LOG.

De gemeente Montferland erkent dat huizen in een dergelijke situatie minder waard zijn dan gelijksoortige huizen in een andere situatie en heeft een regeling getroffen met de inwoners van een LOG. De rechtbank in Almelo heeft uitgesproken dat inderdaad van een waardedaling sprake kan zijn. Dit wijst erop dat claims voorplanschade en verlaging van de WOZ-aanslag een goede kans van slagen hebben, vindt de werkgroep.

Mensen, die planschade willen claimen of bezwaar willen maken tegen de WOZ-aanslag, kunnen een informatiepakket aanvragen via: stopvarkensflatswijhe@hotmail.com.

Lees ook

Gemeente Raalte helpt schulden zo snel mogelijk aan te pakken

RAALTE – De gemeente Raalte gaat samenwerken met meer partijen om zo snel mogelijk in …

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.