historisch festival raalte krijgt nijverdals tintje

Op het speciale overdekte horecaplein tijdens het 10e Historisch Festival Raalte op tweede Paasdag (25 april) is de Nijverdalse inbreng dit jaar groot; zowel de Cottonville Big Band als het levensliederenkoor ‘Met Hart en Smart’ zijn uit deze plaats afkomstig. In een afwisselend programma zorgen big band en koor voor een ontspannen sfeertje in manege ‘de Hooge Weg’ aan de Hogeweg 8.

De Cottonville BigBand bestaat uit zo’n 20 muzikanten van jong tot wat ouder. De Big Band werd opgericht in 2009 als zelfstandig onderdeel binnen de muziekvereniging KSW uit Nijverdal en staat onder leiding van Jan Woesthuis. Naast echte Nijverdallers is de band aangevuld met muzikanten uit omliggende plaatsen.

Bij het repertoire ligt de oorsprong op de echte BigBand en Jazz muziek uit de jaren veertig en vijftig, zoals de muziek van Glenn Miller, Benny Goodman en Count Basie. Inmiddels staat ook meer modernere muziek op het repertoire van bijvoorbeeld Michael Bublé. De band heeft in slechts korte tijd grote sprongen voorwaarts gemaakt. Dat resulteerde onder meer in een samenwerking met Babette van Veen vorig jaar september in het ZININ-theater in Nijverdal. De komende jaren wil de band het repertoire verder uitbreiden met verschillende stijlen zoals de Latin-muziek.

Levensliederenkoor ‘Met Hart en Smart’ is in 2001 opgericht en is nu na 10 jaar uitgegroeid tot een koor met zo’n 30 zangers en zangeressen onder leiding van dirigent Greetje Nekkers. Zij weet het koor steeds weer te inspireren; uitbundig, warm en garant voor een geweldig feest.

Het 10e Historisch Festival Raalte is op tweede Paasdag 25 april van 10.00 uur tot 17.00 uur te bezoeken op het evenemententerrein van Manege de Hooge Weg aan de Hogeweg 8 bij Raalte. Er is een uitgebreid middeleeuws kampement met tientallen ridders, jonkvrouwen, zwaardvechters, boogschieters en andere ‘Middeleeuwers’. Daarnaast zijn er tientallen historische tractoren maar ook grote en kleine stoommachines te zien. Rond 12.30 uur komt Motorclub de Klassieker met een groot aantal motoren van 25 jaar en ouder langs voor een uitgebreide tussenstop. De entree bedraagt 6 euro per persoon (kinderen tot 13 jaar 2,50 euro).

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.