Home / archiefcentraal / het leesvirus dwaalt rond in raalte

het leesvirus dwaalt rond in raalte

ICT-leesproject ‘Het Leesvirus’ is afgelopen week in bibliotheek Raalte van start gegaan en duurt tot en met 29 april. Centraal staat de vraag: welke klas is het meest besmet door het leesvirus en wat is het meest besmettelijke boek?

Naast leerlingen en leerkrachten van basisschool de Esmoreit uit Luttenberg, zijn inmiddels ook andere scholen in de provincie besmet met het leesvirus. Groep 6 van de Gouden Emmer uit Heino en de twee groepen 6 van de St. Bernadette uit Heeten doen dit jaar ook mee.

In het negen weken durende project worden tien boeken van populaire kinderboekenschrijvers gelezen. Iedere week moeten twee vragen beantwoord worden of moet er een werkstuk worden gemaakt. De creatieve resultaten worden in de bibliotheekvestigingen in Heeten, Heino en Luttenberg tentoongesteld.

Het Leesvirus is een ICT-leesproject voor kinderen uit groep 6 van de basisschool, waarin leesbevordering en het aanleren van digitale informatievaardigheden hand in hand gaan. Het doel van dit project is het toepassen van ICT vaardigheden, zoals het zoeken van informatie op internet en e-mailen, taalvaardigheid en leesbeleving. Elke deelnemende school schaft dezelfde set aan van tien leesboeken, die door de bibliotheek zijn geselecteerd.

Lees ook

Stekjesbeurs in centrum Lettele

LETTELE – Zij-actief houdt op zaterdag 2 oktober weer de jaarlijkse stekjesbeurs in het centrum …

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.