Home / archiefcentraal / heemtuin veermans hof weer geopend

heemtuin veermans hof weer geopend

Heemtuin Veermans Hof IJsselflora aan de Bongerd in Wijhe is vanaf heden weer elke dag geopend. Allerlei voorjaarsbloemen staan weer in bloei. Het zomerklokje, het longkruid, de holwortel en de wilde narcis fleuren de tuin al weer op. De bezoekers kunnen er vrij rondwandelen of vanaf een bankje genieten van de tuin.

Dit seizoen zijn er regelmatig rondleidingen of inloopuurtjes. Deze worden aangekondigd op de website www.ivn-wijhe-olst.nl en in de pers.

Op vrijdag 18 maart komt een ploeg van de Rabobank, in het kader van NL Doet, de heemtuin een voorjaarsschoonmaak geven. Op zaterdagochtend 19 maart worden laatste puntjes op de i gezet. Iedereen is welkom om daarbij te komen helpen.

Vanaf donderdagmorgen 24 maart en woensdagavond 6 april wordt er weer wekelijks in de tuin gewerkt door leden van IVN-afdeling De Grutto. Zo nu en dan wordt er ook een zaterdag gepland. Nieuwe vrijwilligers zijn altijd welkom, óók als ze maar zo nu en dan kunnen. De IVN zoekt voor dit seizoen nog iemand die het informatiehuisje en de hekjes een beitsbeurt wil komen geven op een zelf gekozen tijdstip.

Voor aanmelden en informatie kunt u mailen naar Annet van der Veen, heemtuin@ivn-wijhe-olst.nl of bellen naar tel: 0570-523937. Voor het aanvragen van rondleidingen (voor groepen) kunt u bellen met Bep Teunissen tel. 522029.

Lees ook

Lezing in Langhuus over stoomhoutzagerij

WIJHE – Stichting Wilpsche Stoomhoutzagerij Wilpsche Dijk verzorgt op dinsdag 28 september een lezing in …

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.