hageveld test nieuwe motor in zuid frankrijk

Racingteam Hageveld is neergestreken in het Zuid-Franse Val de Vienne voor een driedaagse test van de nieuwe Honda CBR 1000 RR. Het Luttenbergse team voelt daar de nieuwe motorfiets, waarmee coureur Jarco Grotenhuis wil klimmen in het ONK Dutch Superbikes, flink aan de tand.

Na een prachtige eerste zonnige dag, waarop Jarco flink heeft kunnen wennen aan de motorfiets, staan er de komende twee dagen banden- en veringtests op het programma. Pas op de derde dag gaat het team kijken waar ze staan ten opzichte van de aanwezige concurrentie.

Grotenhuis: “Over vermogen heb ik nu niks meer te klagen, het komt nu op sturen aan. Ik moet nog wel wennen aan de Honda, deze stuurt makkelijker en is sneller. Al dat vermogen moet wel op de weg gebracht kunnen worden. Vandaar dat ik samen met onze monteurs, en onze data-engineer Jan Maathuis nog veel werk te verzetten heb. Maar het eerste gevoel is erg goed.”

Het doel van deze test is vooral om de coureur aan de motorfiets te laten wennen en in voorbereiding op de eerste race op 3 april in Assen zoveel mogelijk testkilometers te maken. Op 1 april volgt de laatste testmogelijkheid in Assen, daarna begint het raceseizoen 2011 echt.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.