haen voetbal is afspiegeling maatschappij

“Voetbal is een afspiegeling van de maatschappij.” Dat roept de voetbalwereld vaak bij weer eens een onwenselijke gebeurtenis. Deze week weer 2 bezopen gebeurtenissen die mij doen besluiten andermaal de hypocriete voetbalwereld ter discussie te stellen.

Malloot Immers van ADO Den Haag meent dat hij onsmakelijke teksten mag brallen en krokodillentranen huilend wijst hij richting de krant dat die de boel opblaast. Zijn trainer en andere teamgenoten doen mee en dan hoor ik een medespeler met een lachend gezicht in de camera zeggen dat het allemaal niks voorstelt. En supporters vinden dat het gewoon bij het voetbal hoort.

Dan moet ik ook even denken aan al die BVO’s die met overheidsgeld op de benen gehouden worden. Dat mag niet volgens Europa! Dus hebben de BVO’s en gemeentes een truc bedacht: men stopt de arme club geld toe (belastinggeld) en noemt dat een injectie in maatschappelijke taken. Spelers van o.a. ADO gaan naar scholen en buurthuizen!

Malloten als Immers komen op scholen een voorbeeld stellen. Wie verzint zo iets? Hoezo, voetbal is een afspiegeling van de maatschappij! Dit soort voetballers moet zelf weer terug naar de schoolbanken, het liefst naar een Glenn Millschool of Harreveld. En mogen pas weer voetballen als zij een beetje normbesef hebben gekregen.

De club geeft hem een boete van 10% van het maandsalaris. Meer mag niet. Gezien de riante salarissen is dat netto nauwelijks 5%, als ik er van uit ga dat deze arme sloebers in een laag belastingtarief zitten.

Keihard aanpakken die knapen, direct zelfs om te voorkomen dat de maatschappij een afspiegeling van de voetbal wordt.

En dan hier in de regio: een 12-jarige jongen verandert voor 25.000 euro van club. Hij gaat van Zwolle naar Twente. Het bedrag wordt een opleidingsvergoeding genoemd. Wat een hypocriet gedoe!

Is er al 25.000 euro in dat jochie geïnvesteerd als voetballer? Wat is er in dat jochie geïnvesteerd qua schoolopleiding?

Het bedrag wordt gemakkelijk betaald, want de investeerder hoopt natuurlijk het veelvoud terug te verdienen. Slavenhandel? Nee: kinderhandel! Oh nee, ouders en kind beslissen zelf, aldus Zwolle.

Je maakt mij niet wijs dat die ouders meepraten over de bedragen, wel over het naar een andere club gaan.

De voetbal is een afspiegeling van de maatschappij! Wat een hypocriete, arrogante veronderstelling.

Wat een miskenning van de maatschappij. Ik heb nog niet meegemaakt in mijn Nederlandse maatschappij, laat staan Sallandse maatschappij dat er 25.000 euro wordt betaald voor een 12-jarig kind dat van club verandert.

Welke verantwoordelijke gaat nu eindelijk eens opstaan om te voorkomen dat de maatschappij een afspiegeling van de voetbalwereld wordt? Voetbal is leuk, voetbal moet leuk blijven, maar wat deze week heeft aangetoond dat de voetbalwereld andermaal geen enkele verantwoordelijkheidsbesef kent. De voetbalwereld krijgt van alle sporten de meeste aandacht en de meeste subsidies.

Wat mij betreft mag de voetbal op rantsoen totdat men bewijst dat men werkelijk een afspiegeling van de maatschappij is.

Maar ja, wie ben ík?

HAEN

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.