groen en steencentrum opent officieel

Groen- en Steencentrum H. Snijder aan de Nieuwe Lemelerveldseweg in Raalte opent op donderdag 24 maart de deuren, maar op dit moment is iedereen al welkom om een kijkje te nemen. “We zitten nu in de opstartfase”, vertelt eigenaar Henk Snijder. “Er komen al veel klanten binnen. We zijn hier nog niet klaar met het inrichten en het aanbod is nog niet op het peil waarop het bij de opening zal zijn, maar er kunnen al hele leuke aanbiedingen tussen zitten.”

Groen- en Steencentrum H. Snijder presenteert zich aan de consument als een soort outletstore voor kamer- en tuinplanten. Snijder gaat twee keer per week naar de veiling in Aalsmeer om daar partijen planten aan te kopen. “Het aanbod kan dus ook enigszins seizoensgebonden zijn, maar dat hoeft niet per se. Om misverstanden te voorkomen, we richten ons op een kwalitatief hoogstaand aanbod. Maar aangezien ik rechtstreeks vanaf de klok koop en er verder geen tussenhandel aan te pas komt, kan ik die planten tegen erg aantrekkelijke prijzen aanbieden.”

De stenen- en tegelhandel heeft Snijder overgenomen van de bestratingsoutlet die tot voor kort op die locatie gevestigd was. “En daarnaast zitten we hier naast Hoveniersbedrijf Wim Duteweerd, waarmee we ook zullen samen werken. Dus we combineren op deze locatie alles voor de tuin. Wij de bestrating en de planten, Wim het ontwerp, de aanleg en het onderhoud.”

Henk komt uit Balkbrug, waar hij zeventien jaar lang een groothandel in tuinplanten had bij zijn woning. “Maar ik wilde werk en privé wat meer scheiden. Vorig jaar zijn mijn zwager en mijn schoonzus een keertje wezen kijken bij het bestratingsoutletcentrum, dat hier toen nog gevestigd was. Ze zagen ook de leegstaande kas. Ze dachten meteen aan mij. Daarop heb ik contact gezocht en iedereen was meteen enthousiast. Later kreeg ik ook de kans om de bestratingsoutlet over te nemen en daar heb ik ook ja op gezegd. ”

Groen- en Steencentrum H. Snijder biedt driehonderd vierkante meter aan kasruimte, driehonderd vierkante meter aan buitenoverkapping, vijfduizend vierkante meter voor de bestratingsoutlet en vijfhonderd meter buitenterrein voor de buitenplanten. Toch wil Snijder zijn zaak liever niet omschrijven als een tuincentrum. “Daarvoor is mijn aanbod te afhankelijk van hetgeen ik op de veiling tegenkom. Een deel van het aanbod is gericht op de groothandelcontacten die ik meeneem naar Raalte, het andere deel op consumenten. We hebben dan wellicht niet alles wat een tuincentrum biedt op voorraad, maar we kunnen alles bestellen, zodat iedereen voor alle tuin- en bestratingswensen bij ons terecht kan. Ik hoop dat het zich via mond-tot-mondreclame voortzegt. En als je wilt profiteren van onze laaggeprijsde speciale partijen, moet je onze zaak goed in de gaten houden.”

Groen- en Steencentrum H. Snijder is te vinden aan de Nieuwe Lemelerveldseweg 1a, tel: 0572-353333.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.