gewoon carolien naast de pot pissen

De laatste tijd lijken er wel heel veel mensen (plotseling) te scheiden. Herken jij dit ook?

Twee mensen leren elkaar kennen en worden verliefd. We voelen dat we liefde hebben en liefde kunnen geven. In het begin van een relatie zijn mensen tot veel geven bereid. We bekijken de wereld dan door een roze bril. We zoeken echter vaak een liefdespartner uit die dezelfde eigenschappen heeft als onze opvoeders. Pijn opgedaan tijdens onze opvoeding kunnen we dan via de relatie helen. Diepe emoties kunnen via de relatie naar boven komen. Echter; na de eerste fase van verliefdheid leggen we bewust of onbewust de schuld van pijn die we hebben bij de partner. Je wilt dan graag van de ander krijgen wat je toen hebt gemist. Er kan veel (onderdrukte) frustratie ontstaan.

Deze frustratie gevoelens kunnen altijd in de relatie aanwezig zijn of ineens naar buiten komen. Dan ontstaat er een machtsstrijd en gaan mensen scheiden. Hele drama’s kunnen zich dan afspelen. Soms ontmoet een van de partners een ander. Met de ander lijkt die ene partner dan opnieuw de verliefdheidsfase in te gaan. Met de ander kan die persoon wel alles bespreken en komt daarna (weer) meer bij zichzelf terug. Alle frustratie kan met de ander besproken worden en de ander begrijpt je dan ook helemaal. Soms krijg je allerlei paranormale ervaringen bv elkaar aanvoelen, dingen voorvoelen en soms ontmoetingen in de geest of dromen over de ander. De Hogere liefde in jezelf wordt een klein beetje aangeraakt via het contact met de ander. Als je naast de pot pist, dus vreemdgaat, is het drama nog groter. In een nieuwe relatie met de ander zullen de oude patronen na een aantal jaren waarschijnlijk weer terugkomen, soms kunnen ze makkelijker uitgewerkt worden. Heel veel relaties blijven onbewust of bewust in deze fase van onderdrukte emoties, machtsstrijd hangen. Je doet jezelf, je partner en de ander tekort.

“De liefde voor mijn partner is weg”. Het is jouw liefde, waar heb je die dan gelaten? Wat kon je anders doen? Pak moed en wilskracht op en kom je onbewuste patronen, pijnen, angsten onder ogen. Door medeleven te tonen aan je partner, samen doelen te stellen over wat je wilt in een relatie, werken beide partners aan persoonlijke groei. Je leert jezelf en misschien ook je partner echt kennen. Je ouders hebben je een opvoeding meegegeven. Stap voor stap vind je nu samen een nieuwe weg, een andere, meer eigen manier van met elkaar omgaan. Van daaruit kun je nog meer liefde, meer rust, meer integriteit bij elkaar vinden. Je vindt je volledige zelf in de ander.

Hoe staat het in jouw relatie? In welke fase zit jij? Heb jij samen met je partner met wie je het dagelijks leven deelt, het koninkrijk der hemelen al mogen ervaren? Hoe zou je dat kunnen doen? Vertel gerust je ervaringen via info@carolienjonkman.nl

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.