gewoon carolien het komt te paard

We kennen het allemaal wel in bepaalde periodes van ons leven, je partner, ouder of een ander dierbaar persoon wordt ziek en je merkt dat je veel hooi op je vork neemt, moet nemen of hebt genomen. Je doet dat uit liefde voor de ander, je wilt dat ook. Het kan echter langer duren dan je had verwacht.

Je werk vraagt veel van je, er zijn vele veranderingen en je hebt angst om ontslagen te worden. Je hebt een gezin te onderhouden en wilt graag extra geld om hen te geven wat ze ‘nodig’ hebben. Daardoor besluit je extra hard en veel te werken. Je bent met een eigen bedrijf gestart, je wilt dit bedrijf ook realiseren en bent veel in gedachten en doen met je werk bezig. Er zijn veel mensen in je omgeving die niet lekker in hun vel zitten en je blijft voortdurend in gedachten en doen met hen bezig. Enzovoort.

Dit geeft stress, een stress die zich geleidelijk opbouwt en vaak niet gezien wordt. De stress kan dan chronisch worden, snel moe, moeilijk inslapen, veel wakker, slecht slapen, gespannen spieren, hartklachten, spijsverteringsproblemen, slecht eetpatroon, concentratieproblemen, angstklachten, snel emotioneel, ongeduldig gedrag, niet kunnen stoppen met werken, sneller conflicten en daardoor dingen stukmaken die je niet stuk wilt maken, zijn mogelijk gevolgen van de stress.

Wat is nodig? Allereerst onderkenning van het stressprobleem en dan opnieuw bedenken wat je wilt. Daarna mag je keuzes maken en achter je keuzes gaan staan. De balans tussen werk en privé mag opnieuw gevonden worden. Je basis (je ‘ik’ , je onderbuikgevoel), mag opnieuw opgebouwd worden, want je lijkt onderuit te gaan. Dat kost tijd. ‘De stress kwam te paard en gaat te voet weer weg…’

Hoe is het met jouw stress? Wat doe jij om meer balans tussen werk en privé te hebben? Wil je begeleiding of je ervaringen delen, neem gerust contact op via info@carolienjonkman.nl.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.