gemeente wijst bezwaren houtduivers af

Het bezwaar van een aantal bewoners van de Houtduif, wordt door de gemeente Raalte van de hand gewezen. Een aantal omwonenden heeft een brief aan de gemeente geschreven, waarin de bewoners hun bezwaar tegen de komst van de RIBW-woning aantekenen. De woning zou volgens de bezwaarmakers met de komst van vier mensen met psychiatrische of psychologische beperking geen bestemming wonen meer hebben, maar een zorgbestemming. Dat past niet in het bestemmingsplan vinden de briefschrijvers. De gemeente vindt dat de bestemming wonen wel gehandhaafd blijft, dus wijst ze het bezwaar van de hand.

De gemeente voert als hoofdreden aan dat er in de woning aan de Houtduif vier mensen voor langere tijd gehuisvest worden. Ook is er in de woning geen sprake van 24-uurs begeleiding, maar van begeleiding op afstand. Er is volgens de gemeente onder de toekomstige bewoners sprake van onderlinge verbondenheid, iets dat je kunt beschouwen als een huishouden. De groep bewoners moet elke dag zelf zijn eten bereiden, heeft een gemeenschappelijke keuken en moet ook zelf zorgen voor de boodschappen.

Met dit besluit van de gemeente lijkt de weg voor het RIBW vrij om er vier mensen te plaatsen. De bewoners kunnen nog wel in beroep, dat moet dan bij de rechtbank.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.