geen oversteekplaatsen in centrum heino

Het trekken van witte strepen over het donkere wegvlak, zou volgens de gemeente alleen maar kunnen leiden tot onduidelijkheid en gevaarlijke situaties. Ook draagt de gemeente als reden aan dat de intensiteit van het autoverkeer in het centrum van Heino relatief laag is, iets dat gevolg heeft dat je als voetganger niet lang hoeft te wachten om over te steken.

Tot slot zou het aanleggen van een voetgangersoversteekplaats leiden tot schijnveiligheid. “Een voetgangersoversteekplaats wordt namelijk ten onrechte per definitie als verkeersveilig beschouwd. De voetganger voelt zich gesteund in het oversteken, maar sommige automobilisten verlenen toch geen voorrang,” stelt de gemeente. Ook is het aantal ongevallen in de afgelopen tien jaar geen reden tot actie. Bij de gemeente zijn in de laatste tien jaar geen ongevallen met voetgangers geregistreerd in het centrum van Heino.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.