gebeten raaltenaar doet beklag bij politie

De 20-jarige Raaltenaar die dinsdagnacht in Deventer op de Brink werd gebeten door een politiehond, heeft woensdag een klacht bij de politie ingediend over het handelen van de aanwezige dienders. Hij verklaart zelfs een trap op zijn borst te hebben gehad van een agent.

De politie kwam woensdag met het bericht dat de 20-jarige Raaltenaar naar een politiehond toegelopen zou zijn. “Je denkt toch niet serieus dat ik op een politiehond af zou lopen he? Ik ben bang voor honden. Als ik moet kiezen, dan zou ik nog liever een schaap dan een hond in huis nemen,” vertelt de Raaltenaar.

“We waren met collega’s wat wezen drinken in de kroeg in Deventer,” vertelt de Raaltenaar. “Toen die dichtging, wilden we nog even naar een ander café. We waren met best een grote groep en sloten achterin de wachtrij aan. Ik stond bijna helemaal achterin de rij. Om dat café in te komen heb je een HBO-pasje nodig, maar dat hadden enkelen van onze groep niet dus mochten die er niet in. Maar toen er twee meisjes de rij zo voorbij liepen en zonder hun pasje te tonen naar binnen mochten, vroeg iemand uit onze groep of de beveiliger alleen maar mooie meiden binnen wilde hebben. De beveiliger reageerde hier heel agressief op. Hij riep iets van ‘willen jullie vechten?’. Ik heb toen niet gezien wie de eerste klap uitdeelde, ik stond samen met een vriend van een afstandje te kijken wat er allemaal gebeurde.”

Vervolgens kwam de politie erbij. “De vriend met wie ik op een afstandje toe stond te kijken, werd opgepakt. Hij werd geboeid in de auto gezet. Ik ben toen naar twee agenten toegelopen en zei dat ik zeker wist dat hij niks gedaan had. Uit het niets kreeg ik toen een trap op mijn borst van een agent. Door de trap op mijn borst schoot ik naar achteren, kwam ik in de buurt van de politiehond en die greep me in mijn arm. Hij beet recht door mijn jas en blouse heen. Ik weet niet zeker meer hoe de agent eruit zag, maar weet 100 procent zeker dat hij van de politie was. Mijn vriend werd overigens na vijf minuten vrijgelaten, de politie erkende dat ze de verkeerde opgepakt hadden,” vertelt de Raaltenaar.

In hetzelfde politiebericht werd vermeld dat hij voor behandeling naar het ziekenhuis is geweest. “Dat is niet waar, daar ben ik nog niet geweest. Ik heb de agenten gevraagd om me er naar toe te brengen, dat wilden ze niet. Ik moest maar een taxi bellen, maar ik had geen geld meer op zak. Vanavond laat ik er wel iemand naar kijken die er verstand van heeft.”

Door de beet van de hond is zowel de jas als de blouse kapot. Deze kosten probeert hij ook te verhalen. “Maar daar gaat het me in eerste instantie niet om. De nadruk ligt op de schop die ik heb gekregen.”

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.