eerste schop de grond in kiezebos iii

De eerste handeling van het bouwrijp maken van de nieuw te leggen Heinose wijk Kiezebos III heeft donderdagmiddag plaatsgevonden aan de Tarweakker. Wethouder Wagenmans van de gemeente Raalte nam als eerste plaats in de graafmachine om het startsein te geven voor het graven van de nieuw aan te leggen woonwijk.

Naast de wethouder was ook de Ed Penninks, de voorzitter van SallandWonen, aanwezig. Het project Kiezebos III onderscheidt zich volgens hem van andere woningbouwprojecten door de grote aandacht voor kopersvrijheid. “Vrijheid van inrichting van huis en kavel staan hoog in het vaandel bij de gemeente Raalte”, laat hij aan het toegestroomde publiek weten. Wethouder Wagenmans vult aan, “Er gebeurt veel in overleg met de nieuwe bewoners. Niet alleen kopers, maar ook huurders krijgen veel zeggenschap in de inrichting van het huis.”

De familie Groen kan dat bevestigen. Zij hebben getekend voor een huurhuis aan de Maïsakker en zijn zeer tevreden over de gang van zaken. “We mogen heel veel zelf bepalen. Van de steensoort tot de indeling van de keuken. We zijn dan wel huurders, maar we worden behandeld als halve kopers.”

Kiezebos III is een hoogwaardige uitbreiding aan de rand van Heino. Naast vrije kavels omvat het project ook twee-onder-één kap woningen en rij- en hoekwoningen. Er worden 110 woningen in twee fasen gerealiseerd, waarbij keuzevrijheid van de kopers en huurders centraal staat.

Meer foto's

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.