deltion college start rallysportklas

Deltion beschikt sinds 1998 over een eigen rallyteam, waar studenten van diverse opleidingen praktijkervaring in opdoen. Komend seizoen verschijnt het team met twee door het Ministerie van Defensie beschikbaar gestelde auto’s aan de start van de grootste rally’s van de Benelux: een Nissan 350Z en een Skoda Fabia World Rally Car (WRC). Daarnaast beschikt het team over een Chevrolet Kalos, die alleen tijdens speciale evenementen wordt ingezet. De Nissan en Skoda worden door het Ministerie van Defensie beschikbaar gesteld, met als doel praktijkgericht onderwijs en de instroom van jongeren in de techniek te bevorderen.

Per auto is er een groep studenten vanuit de rallysportklas aangesteld, die samen met een wisselende groep studenten Veiligheid & Vakmanschap verantwoordelijk zijn voor het onderhouden van de betreffende rallyauto voorafgaand, tijdens en na afloop van iedere rally. De studenten Veiligheid & Vakmanschap worden een week voorafgaand aan iedere rally aan de studenten Motorvoertuigen gekoppeld. Zo hebben de studenten van de rallysportklas nog voldoende tijd om de studenten Veiligheid & Vakmanschap te instrueren. Om de service voorafgaand, tijdens en na afloop van de rally’s goed uit te kunnen voeren is extra kennis noodzakelijk. De studenten uit de rallysportklas krijgen bovenop hun reguliere lessen, lessen aangeboden gericht op de rallysport. Te denken valt aan lessen motorprestaties, wegligging of elektronica. Deze lessen worden in nauwe samenwerking met het bedrijfsleven, zoals Wevers Sport, Motorentechniek Zomer en Leunk Suspension Service aangeboden.

De Skoda Fabia WRC wordt ook dit jaar bestuurd door Eric Bolhaar en zijn vaste navigator Gert Kamphuis en de Nissan 350Z door Dick Bloemendaal en Arjan Wissink. Kevin Kooijman kruipt tijdens diverse Short Rally’s achter het stuur van de Chevrolet Kalos. De selectieprocedure voor de navigator loopt. De equipes staan te trappelen om de strijd aan te gaan tegen de rest van Nederland. Om zo goed mogelijk aan de start te verschijnen is de Skoda Fabia WRC geüpgraded naar een nieuwere 2006 versie. Ook de Nissan 350Z is flink door de Deltion-studenten onder handen genomen. Hij is helemaal uit elkaar gehaald en staat gekeurd en wel klaar voor de eerste meters na de winterstop.

De eerste rally van het seizoen staat vrijdag 18 en zaterdag 19 maart op het programma. Zoals altijd betreft dit de TankS Rally in en rondom Emmeloord. Er staan twintig klassementsproeven op het planning van in totaal 540 kilometer lang. Van deze 540 kilometer moet 156 kilometer op snelheid worden gereden. De start van de eerste etappe van de TankS Rally is vrijdagavond 18 maart om 19.01 uur vanaf het podium voor Hotel ‘t-Voorhuys, De deel 20 in Emmeloord.

Meer informatie over het Deltion Rallyteam en de rallysportklas staat op staging2.deltion.nl/rallyteam. Daarnaast zijn de actuele ontwikkelingen rondom het Deltion Rallyteam te volgen via Twitter (#Deltionrally).

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.