de zonnehof moet 12 procent bezuinigen

Voor de Zonnehof betekent het dat het in de toekomst met minder mensen moet. De verwachting is dat zo’n zes tot zeven mensen de school moeten verlaten. Van Tilburg: “En dat gaat ten koste van de opleidingsmogelijkheid, kwaliteit van ons onderwijs en de toekomst van onze leerlingen.” Of de Zonnehof te maken zal krijgen met een daling van het aantal leerlingen, is volgens de directeur afhankelijk van wat er gebeurt in het basisonderwijs. “Basisscholen hebben nu de eerste plicht om leerlingen op te vangen, maar ook basisscholen hebben grenzen. Natuurlijk zullen basisscholen hun uiterste best doen om zorgintensieve leerlingen het beste te bieden, maar die extra zorgvragen kunnen ze niet altijd beantwoorden.” Een realistisch gevolg daarvan is dat er meer kinderen thuis komen te zitten. Basisscholen kunnen deze zorgintensieve leerlingen niet opvangen omdat ze hun tax hebben bereikt en het speciaal onderwijs kan deze vraag op een gegeven moment ook niet meer beantwoorden, omdat daar minder leerkrachten voor de klas staan en er minder begeleiding is.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.