de gbv filosofie van bouwbedrijf vosman

“Tegenwoordig bestaan de mooiste managementfilosofieën, maar die heb je wat ons betreft helemaal niet nodig. Gezond boerenverstand, daar heb je voldoende aan. Dat je probeert om niks te verspillen, dat je de kosten laag houdt en kwaliteit levert, dat is gewoon logisch nadenken.” Aan het woord is Remco Harink, die samen met Martijn Blankenvoorde de directie vormt van Bouwbedrijf Vosman BV in Raalte. Hun GZB (gezond boerenverstand)-filosofie heeft haar vruchten afgeworpen. “Van de crisis hebben we weinig gemerkt. In het afgelopen jaar hebben we nog twee nieuwe krachten aangenomen. Tegen de stroom in zijn we gegroeid.”

Bouwbedrijf Vosman is één van de grootste, zo niet het grootste, zelfstandige aannemersbedrijf van Salland. Van nieuwbouw van woningen en bedrijfspanden tot een verbouwing of renovatie, het bedrijf doet het allemaal. De aannemersbordjes van Vosman zijn dan ook in heel Salland te zien. “We hebben ons nooit afgewend van de kleinere klussen. Dat we bij verbouwingen en andere klussen ook kunnen concurreren met de klussenbedrijven en ZZP-ers heeft alles te maken met onze organisatie. We hebben het hele bouwproces volledig uitgekristalliseerd. Voor alle soorten klussen ligt een draaiboek klaar. Zo besparen we op manuren en ook op materialen. Wij werken bovendien met een netwerk van vaste leveranciers en onderaannemers. We weten wat we aan elkaar hebben en hoeven niet elke keer het wiel opnieuw uit te vinden. Bovendien werkt het heel goed dat we een duo-directie hebben. Martijn gaat over het buitengebeuren, ik over het bedrijfsbureau.”

Op dit moment is Bouwbedrijf Vosman aan de Klipperweg in Raalte bezig met de bouw van een groot pand voor LC Maan. De opdracht is het resultaat van een nieuwe benadering bij Vosman. “De bouwwereld is van oudsher conservatief, de gang van zaken is al jaren hetzelfde”, legt Remco uit. “Een opdrachtgever gaat naar een architect. Samen komen ze met een tekening en een bouwbestek en vervolgens gaan ze shoppen bij de verschillende aannemers. Vaak is het zo dat de goedkoopste vervolgens de aanbesteding wint. Wij kiezen er tegenwoordig voor om ons actiever op te stellen. We vragen potentiële opdrachtgevers om bij ons aan te schuiven. Wij beschikken over alle kennis om zelf met een goed ontwerp te komen. Wij kijken er bovendien met andere ogen naar dan een architect omdat wij beter bekend zijn met alle kosten. Daarnaast kunnen ze profiteren van de voordelen van ons draaiboek. Zie ons maar als een meedenkend aannemersbedrijf. Uiteindelijk leidt dat er toe dat onze manier van werken een veel beter resultaat oplevert. In de aanbesteding is kwaliteit immers vaak het ondergeschoven kindje.”

Bij het ontwerpproces maakt Bouwbedrijf Vosman gebruik van een speciaal 3D-programma. “Daarmee kunnen we eventuele ontwerpfouten al op de tekentafel tackelen. Het maakt tevens alles zichtbaar in 3D voor de opdrachtgevers. Ook het uitzetten van nieuwe bouwprojecten gaat volledig digitaal. Daar komt geen bouwraam meer aan te pas. Zo maken we zo veel mogelijk gebruik van de hedendaagse techniek en zo beperk je de faalkosten. En dat is ook weer dat gezonde boerenverstand!”

Bouwbedrijf Vosman is te vinden aan de Zompstraat 14 in Raalte, tel: 0572-351343. Meer informatie op staging2.bouwbedrijfvosman.nl

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.