de driestuiversopera in het holstohus

Studenten van de Willem Nijholt Academie brengen op zaterdag 19 maart een up-to-date versie van ‘De Driestuiversopera’ (Driegroschenoper), een muzikaal theaterstuk van Bertold Brecht, op de planken in het Holstohus in Olst. Dit vanwege het Brechtfestival dat van 11 tot en met 19 maart wordt gehouden in Deventer, Olst en Raalte. Aanvang is om 20.15 uur.

Het verhaal speelt in het centrum van Londen Soho begin 1900, in de wereld van de bedelaars, maffiosi en prostituees. De bende van Mackie Messer, de bedelaars van Jonathan Peachum en politiecommissaris Brown strijden om de macht. Mackie Messer haalt zich de woede op de hals van de bedelaarskoning Peachum door stiekem te trouwen met diens dochter Polly.

‘De Driestuiversopera’ is het meest succesvolle werk van de kritische theatermaker Brecht. Hij werkte hierbij samen met de componist Kurt Weil en dat leverde songs op als ‘Mac the Knife’ en de ‘Alabama song’, waaraan David Bowie later opnieuw bekendheid gaf. De liedjes uit de Dreigroschenoper waren vanaf de eerste opvoering echte hits, geneuried, gefloten, gezongen door boefjes en dienstmeiden. Twee jaar later was de Dreigroschenoper al vierduizend keer opgevoerd in meer dan honderd Duitse theaters. De muziek is schatplichtig aan de Amerikaanse jazz die toen in Europa furore maakte, de teksten aan het Duitse cabaret van die tijd.

Op staging2.brechtfestival.nl kun je meer informatie over het festival vinden. Kaarten voor de voorstelling kosten 12,50, inclusief consumptie. Reserveren kan via info@holstohustheater.nl. De voorverkoopadressen zijn Boekhandel Korten en het Holstohus in Olst, DA/postagentschap Bourquin in Wijhe.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.