bunkers en hospitaal ijssellinie weer open

De IJssellinie opent op zaterdag 2 april haar deuren weer. Niet alleen de commandobunker en het noodhospitaal aan de Haereweg zijn dan te bezoeken, ook het onlangs gerestaureerde complex aan de Jan Schamhartstraat in Olst is dan te bezichtigen.

In deze ondergrondse bunkers wordt onder meer aandacht besteed aan de BB (Bescherming Burgerbevolking), zoals die in de vijfiger jaren in Nederland actief was. Het complex werd uitgegraven en nadien door vrijwilligers van de Stichting IJssellinie gerestaureerd en ingericht. In oktober 2010 werd een en ander voor de eerste keer opengesteld voor het publiek.

Zaterdag 2 april tussen 12.00 uur en 16.00 uur is er wederom gelegenheid om deze bunkers te bezoeken.

Eventueel is het mogelijk met een combikaart ook de bunkers in het bos bij de Haere te bezichtigen. De bunkers van de IJssellinie werden in de vijfiger jaren gebouwd als onderdeel van een verdedigingslinie tegen een Russische aanval. Tijdens de open dagen geven gidsen elk half uur een rondleiding met uitleg over het ontstaan van de IJssellinie.

Het is ook mogelijk om een afspraak te maken voor groepen vanaf 10 personen om de bunkers buiten de open dagen te bezoeken. Dat kan via de website: staging2.ijssellinie.nl of telefonisch: 0651417240.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.