Home / archiefcentraal / bezuinigingen op cultuur goed of slecht

bezuinigingen op cultuur goed of slecht

De gemeente Raalte heeft onlangs de bezuinigingen op het cultuurbeleid bekendgemaakt. Tot nu toe kregen culturele verenigingen – zoals koren, toneelgroepen en fanfares – een vaste subsidie van 550 euro plus een vast bedrag per volwassen lid. Deze regeling wordt afgeschaft. De verantwoordelijkheid, om als volwassene lid te zijn van zo’n culturele vereniging, ligt in de toekomst bij de mensen zelf. Eigenlijk wordt ’t hetzelfde als lid zijn van een sportclub of een andere vrijetijdsbesteding.

Of dat goed of slecht is, dat is eigenlijk de vraag die we jou willen voorleggen. Vele jaren hebben culture verenigingen geleund op subsidie van de overheid, maar dat gaat nu dus veranderen. Ze worden meer gestimuleerd zelf op zoek te gaan naar financiële middelen of om nieuwe ideeën te bedenken om in aanmerking te komen voor een projectsubsidie (een subsidie voor vernieuwende en boeiende projecten of evenementen). Aan de andere kant zou het mogelijk zijn dat kleine verenigingen, die afhankelijk zijn van hun subsidie, dreigen ophouden te bestaan. Dus wat is de bezuiniging op cultuursubsidie eigenlijk, goed of slecht? Voel je uitgenodigd te reageren.

Lees ook

Gratis testamentcheck bij alle locaties Notariaat Salland

HEINO/WIJHE – Notariaat Salland haakt op vrijdag 18 juni weer aan bij de Landelijke Testamentcheckdag. …

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.