american hotdogs inspiratiebron roalter wind

Beroemde koks als Herman den Blijker en Jonnie Boer zullen het ongetwijfeld beamen: eten is meer dan jezelf voeden om te kunnen overleven. Eten kan helpen om meningsverschillen uit te praten, politici aan de onderhandelingstafel te krijgen of als voorspel dienen voor geliefden. Minder bekend is misschien dat het dient als inspiratiebron voor creatieve communicatie-ideeën. Vraag het maar aan de heren van het Communicatiegilde, een verzamelplaats van communicatieprofessionals aan de Spitsstraat 25 in Raalte.

Het is dinsdag. De ochtend is zojuist ingeruild voor de middag. In een ooghoek wordt in de winterkou langzaam een gestalte zichtbaar. Voorovergebogen op zijn bakfiets, baseballpet op het hoofd en gestoken in een sportieve jas van de ‘Green Bay Packers’, het American Football team dat zich net de prestigieuze Super Bowl heeft toegeëigend. Het is enkele graden boven het vriespunt, maar de eerste zweetdruppels op het gelaat van Chuck Borden worden zichtbaar.

Het bezoek van de rijdende All American hotdogs kraam is een wekelijks terugkerend ritueel aan de Spitsstraat 25, maar het verveelt nooit. Een gesprek met Chuck levert veel mooie verhalen op en zijn hotdogs zijn niet te versmaden. Bart vraagt aan Chuck of hij dit keer wel zuurkool bij zich heeft en Rudi lijkt alleen oog te hebben voor de chili con carne. De All American hotdogs komen in diverse variaties en met diverse sauzen en zijn een heerlijke afwisseling van de gebruikelijke broodmaaltijd tussen de middag.

Instrument

De lunches bij het Communicatiegilde blijken een broedplaats te zijn voor de meest uiteenlopende ideeën, tips, adviezen en suggesties. Dit keer gaat het over de noodzaak tot adverteren. De leden van het Communicatiegilde (Sinds77 Echte Reclamemakers, Ontwerpbureau Lood, Uitgeverij Gegarandeerd Onregelmatig en Eyecatcher Communicatie) hebben na hun komst naar de Spitsstraat in 2010 de boel aardig op orde en willen zich verder profileren. Adverteren? Ja leuk, maar hoe? Van communicatieprofessionals wordt natuurlijk wel iets bijzonders verwacht. En dat verwachtingspatroon is ook terecht!

Het eigen magazine ‘Roalter Wind’ is eigenlijk het perfecte uithangbord. Het initiatief is genomen met collega-bedrijven N35 Media en DDMC en is verder ontwikkeld met diverse professionals uit de gemeente Raalte op het gebied van tekstschrijven en fotografie. Het blad is gestoken in een zwart-geel (de kleuren van Raalte) jasje en kent een frisse, eigentijdse uitstraling. Het is niet de bedoeling om op primeurs te jagen, maar juist verhalen te plaatsen, waarvoor in kranten en andere magazines geen plek is. ‘Alles wat je liever niet wilde weten over Raalte’, is de cryptische en toch veelzeggende ondertitel.

Dat betekent bijvoorbeeld een verslag van een diner met een van de wethouders, een verhaal over Rohda, Raalte, Raalter romantiek en het dossier Raalter misdaden over aansprekende gebouwen, die in de loop der jaren zijn afgebroken. Uiteraard is er ook een coverstory. Dit keer mocht Max Middelbosch nog eens terug- en vooruitblikken op alles wat hij rond de komst van Taveerne Tivoli en zijn motormuseum heeft meegemaakt.

De eerste uitgave, waarin tevens advertenties van vele Raalter bedrijven en winkels zijn opgenomen, is bijzonder goed ontvangen. Helaas kan het vanwege het kostenaspect alleen nog maar in Raalte-dorp worden verspreid, maar de initiatiefnemers sluiten niet uit dat het in de toekomst in de hele gemeente wordt bezorgd. Voor het tweede nummer, dat in maart het levenslicht moet zien, geldt in ieder geval dat op strategische locaties in Raalte-dorp een aantal leesexemplaren te vinden is.

Het mooie van het Communicatiegilde is dat ieder bedrijf zijn eigen identiteit houdt, maar dat er wel veel wordt samengewerkt. Soms wordt er samen opgetrokken in een communicatietraject, soms blijft het bij sparren en brainstormen. Voorop staat echter altijd het vertrouwen in elkaars vakkennis en respect voor ieders klantenkring en netwerk. Nieuwe relaties worden van harte uitgenodigd voor een vrijblijvend bezoek om met eigen ogen te kunnen aanschouwen wat de meerwaarde is van het Communicatiegilde: communicatieprofessionals onder één dak. Wie slim is, komt tijdens de lunch een keer aanwaaien……………………….

Communicatiegilde

Spitsstraat 25

8102 HW RAALTE

I: staging2.communicatie-gilde.nl

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.