aanleg combitunnel duurt jaar langer

De bouw van de combitunnel bij Nijverdal gaat langer duren dan verwacht. Een heel jaar langer. De bouw zal al drie-en-een-half jaar duren, maar omdat er vanuit Den Haag nieuwe eisen aan tunnels zijn gesteld, levert dat extra werk op.

Nijverdal krijgt een zogeheten combitunnel, dat is een tunnel voor trein en auto. Daarmee wordt het centrum van de plaats ontlast. Nu loopt de N35 Zwolle-Enschede nog dwars door Nijverdal en dat leidt in de spits tot lange files en tot voortdurende auto-drukte in de winkelstraat.

De tunnelbouw die dus nu langer dan drie en half jaar gaat duren – waarvan er dik een jaar op zit, leidt vooral voor treinreizigers tot grote overlast. Nijverdal heeft sindsdien twee stations zonder treinverkeer tussen die twee. Je wordt met bussen vervoerd van Nijverdal West naar Nijverdal Centraal en loopt daarom op een enkele reis een half uur vertraging op. Voor forenzen is dat dus een uur verlies per dag.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.