willy koerhuis is zeldzame kater 2011

Zijn activiteiten op-, voor- en achter ‘de planken’ leverde Koerhuis de bijnaam ‘Sallandse Toneelgoeroe’ op. Ook heeft ie zich jarenlang ingezet om het Toneelgala in de Gemeente Raalte op te zetten, uit te bouwen en succesvol te maken.

De onderscheiding Zeldzame Kater wordt, volgens de statuten van de carnavalsvereniging, eenmaal per jaar uitgereikt aan een groep of een persoon die zich in brede zin verdienstelijk heeft gemaakt voor het behoud van de Sallandse cultuur en/of haar cultureel bezit. De decoratie ‘Zeldzame Kater 2011’ bestaat uit een geel/zwart halslint waaraan een vergulde Kater en gaat gepaard met een oorkonde.

“Naast mijn gezin en mijn werk (Koerhuis vierde onlangs zijn 40-jarig jubileum als verkoper bij Herenmode Tielbeek in Raalte red.) is toneel een deel van mijn leven. Een belangrijk deel kan ik wel zeggen. En natuurlijk ben ik blij met deze onderscheiding maar het voelt wel als te veel eer. Mensen moeten zeker niet denken dat ik het allemaal alleen doe. In elke vereniging en dus ook een toneelvereniging doe je altijd alles samen. Je mag me ‘een boegbeeld’ noemen, oké. Maar om me heen zijn nog veel meer vrijwilligers actief om het toneelgebeuren in Salland naar een hoger plan te tillen,” aldus een bescheiden Koerhuis.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.