vrijwilligers gevraagd bij paddentrek in wijhe olst

Sinds de jaren tachtig redden vrijwilligers van de IVN-afdeling De Grutto Olst-Wijhe ieder jaar padden en kikkers van een wisse dood als ze de doorgaande weg Onder De Gelder oversteken naar de Zandwetering. Sinds enkele jaren is de familie Van Dijk in Olst actief langs de Wethouder Dekkerlaan om hier ook de dieren te redden voor ze worden overreden.

Ook dit jaar is de IVN opzoek naar vrijwilligers die ’s ochtends vroeg die één of twee keer per week de padden willen overzetten in de periode van eind februari tot en met eind april. Daarnaast zoekt IVN mensen die de trek van de dieren door de paddentunnels in het gebied bij Tuincentrum Koerkamp willen inventariseren en wordt in Wijhe hulp gezocht bij het opbouwen en afbreken van de netten, palen en emmers die langs Onder de Gelder en de Kappeweg opgebouwd op 25 en 26 februari. In Olst vindt dit begin maart plaats als de aangevraagde subsidie bij de Rabobank voor de voorzieningen tenminste wordt goedgekeurd.

Vóór 18 februari kun je je opgeven Margriet Heuvelink (voor Wijhe) via margriet.heuvelink@gmail.com of op 0570–524594/06–15 233 266. In Olst kan dat bij Anneke van Dijk via janannekevandijk@ziggo.nl of op 0570-56 35 98/06–12 030 187.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.