voorronde skills talents bij landstede raalte

Bij Landstede in Raalte worden woensdag 2 maart de voorrondes gehouden voor de Skills Talents 2011, een vakwedstrijd voor laatstejaars vmbo-ers. Talentvolle vmbo’ers uit Borne, Rijssen, Oldenzaal, Almelo en Holten nemen het deze dag tegen elkaar op in 27 verschillende teams. In totaal strijden 81 studenten om een plek in de finales. Deze voorronde wordt mede georganiseerd door mbo’ers van Landstede in Raalte.

De voorrondes voor Skills Talents worden gehouden per regio en de winnaars hiervan gaan door naar de finales op 24, 25 en 26 maart 2011 in Ahoy Rotterdam. De winnende vakteams uit één regio vormen samen een regioteam met een bijpassende stoere naam in dit geval de Twente Tigers. Er zijn wedstrijden in verschillende richtingen, zoals Horeca, Groen en Mobiliteit.

Stichting Skills Netherlands

Stichting Skills Netherlands is opgericht met als doel het belang van het vakmanschap en het beroepsonderwijs te promoten door het ontwikkelen en organiseren van diverse evenementen en vakwedstrijden. Stichting Skills Netherlands richt zich op imagoverbetering, talentontwikkeling en loopbaanoriëntatie en –begeleiding.

Teamvakwedstrijden

Skills Talents zijn landelijk dé teamvakwedstrijden voor vierdejaars vmbo’ers. Deelnemende vmbo-leerlingen krijgen tijdens de wedstrijden de kans om hun talenten te laten zien. De leerlingen worden beoordeeld op hun voorbereiding, kennis en vaardigheden en de samenwerking binnen het team. Een groep mbo’ers van Landstede in Raalte neemt een groot deel van de organisatie op zich. Door Skills Talent oefenen de leerlingen alvast voor hun eindexamen en leren ze om in teamverband te werken. Daarnaast krijgen zij een beter beeld van de verschillende opleidingsmogelijkheden bij mbo-instellingen in hun regio en ontdekken ze welke toekomstmogelijkheden ze hebben. Ook wil Landstede MBO als onderwijsorganisatie graag vierdejaars vmbo’ers voorlichten over de mogelijkheden in het mbo.

De wedstrijden beginnen om 15.30 uur en vinden plaats bij Landstede aan de Zwolsestraat in Raalte. De prijsuitreiking is om 18:30 uur. Voor meer informatie over de Stichting Skills Netherlands en Skills Talents, zie staging2.skillstalents.nl

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.