vijf jaar cel voor gewapende overval bp

De rechtbank oordeelde donderdag dat de delicten die de man pleegde gevoelens van onrust en onveiligheid bij de slachtoffers en in de maatschappij veroorzaakt hadden. Ook liet de rechtbank meewegen dat de overvaller zijn bezoek aan de BP zeer bewust heeft voorbereid en dat hij daar een pistool gebruikte.

Ook de woninginbraken, waaronder één in Raalte, hebben volgens de rechtbank voor veel overlast in de maatschappij gezorgd. Behandeling van de Amsterdammer is volgens de rechtbank noodzakelijk, maar deze kon dit niet verplicht opleggen.

Naast het uitzitten van de celstraf, moet de Amsterdammer ook twee schadevergoedingen aan slachtoffers betalen. De eigenaar van het tankstation krijgt 796,52 euro, de man die dupe werd van poging tot tasjesroof krijgt 150 euro toegewezen. Een derde schadevergoeding werd door de rechtbank niet ontvankelijk verklaard, een slachtoffer van woninginbraak kan middels een civielrechtelijke procedure proberen aanspraak te maken op een vergoeding.

De 19-jarige Zwollenaar die zich samen met de Amsterdammer schuldig maakte aan een aantal woninginbraken kreeg donderdag een celstraf van 36 maanden opgelegd. Van deze tijd is een half jaar voorwaardelijk, met een proeftijd van 2 jaar. Wel krijg de Zwollenaar nog 2 maanden cel extra ten uitvoer gelegd, omdat hij in zijn proeftijd de fout in ging.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.