verdachte collectes in olst wijhe

Volgens gemeentelijk beleid mag er in één week één landelijke collecte en één plaatselijke actie plaatsvinden. Alle bij de gemeente bekende acties, waarvoor toestemming is gegeven, staan op de evenementenkalender (staging2.kulturhusolstwijhe.nl). Naast de landelijke collectes en plaatselijke acties, zijn er fondsenwervingen waarbij aan de deur gevraagd wordt om, door het afgeven van een machtiging, donateur of lid te worden van een instelling voor een goed doel. Voor deze fondsenwervingen is een vergunning nodig en wordt, indien goedgekeurd, vermeld op de evenementenkalender.

Afgelopen weken zijn er ook kaartenverkopers actief geweest, die aangeven uit naam van een goed doel de kaarten te verkopen. Meestal wordt er gebruik gemaakt van studenten bij de verkoop. Deze acties zijn eveneens een vergunningsplichtige activiteit.

Als je twijfelt over de goede bedoelingen van de deurcollecte of –verkoop, vraag de collectant of verkoper een bewijs of zij daadwerkelijk mogen collecteren dan wel verkopen. In de vergunningen voor landelijke collectes staat de voorwaarde dat de collectanten tijdens de collecte (zichtbaar) een gewaarmerkt legitimatiebewijs dient te dragen met daarop de naam van de collecterende instelling en de periode waarvoor de vergunning is verleend. Daarnaast moeten de collectanten minstens 16 jaar oud zijn en mag er gecollecteerd worden met (verzegelde) collectebussen en/of intekenlijsten, waarop herkenbaar de naam en/of doel van de collecterende instelling.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.