veel waterpret bij instuifmiddag oostdobbers

Een dozijn kinderen in zwemkleding stond zaterdagmiddag klokslag 13:00 uur klaar aan de rand van het Tijenraanbad. Klaar om kennis te maken met de zwemsport. De ‘Raalter Zwem en Polo Club Oostdobbers’ hield een instuifmiddag voor basisschoolkinderen.

Het eerste uur van de instuif was gereserveerd voor het kunstige synchroonzwemmen. Niet alleen de meisjes waagden de gok, ook de jongens. Terwijl de ‘echte’ kunstzwemsters nog een groepsnummer trainden in het bad, werd er op de kant droog geoefend; buikspieren aanspannen en de stuwbewegingen maken.

Vervolgens nam Suzanne Polinder de groep zwemmers over. Suzanne is trainster van de selectiezwemmers en liet professioneel, gedisciplineerd maar vooral met heel veel plezier zien wat wedstrijdzwemmen inhoudt. En dat werd snel opgepakt. Groepsgewijs en individueel streden de kinderen tegen elkaar. Onvermoeibaar.

Na het wedstrijdzwemmen kwamen de echte krachtpatsers uit de kleedkamers: De heren van het eerste waterpoloteam. Na twee uur zwemmen, wisten de kids zich weer op te laden om met deze mannen een balletje te gooien. Eerst schieten op het goal, daarna gingen de karakteristieke badmutsen op om de middag af te sluiten met een ‘partijtje’.

De instuif wordt twee maal per jaar georganiseerd, maar ook tussendoor kan er kennis gemaakt worden met wedstrijdzwemmen, synchroonzwemmen en waterpolo. Iedereen die geïnteresseerd is kan een maand lang gratis meetrainen. Kijk op staging2.oostdobbers.nl

Meer foto's

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.