Home / archiefcentraal / toetlippn darp klaar voor carnaval

toetlippn darp klaar voor carnaval

Het aftellen is begonnen. Van vrijdag 4 tot en met maandag 7 maart viert het normaal zo rustige dorpje Boskamp massaal carnaval. Onder leiding van de gebroeders Isfordink, als prins en adjudant der Weteringzotten, belooft het ook dit jaar weer een groot feest te worden.

De eerste Sallandse carnavalsoptocht vindt weer plaats in Boskamp. De wagenbouwers leggen op dit moment de laatste hand aan de wagens. En, zoals iedereen heeft kunnen zien tijdens de open dag, wordt het ook dit jaar weer een spectaculaire optocht. De optocht start om 10.00 uur. Vroege vogels kunnen zich echter om 7.00 uur al melden op het dorpsplein voor de traditionele Carnavalsbarbecue.

De vrijdag is traditiegetrouw gereserveerd voor de jeugd. Tijdens de kindermiddag laten de allerkleinsten zien dat je nooit vroeg genoeg kunt beginnen met carnaval vieren. ’s Avonds wordt de residentie omgetoverd tot discotheek en kunnen de voetjes van de vloer.

Hoogtepunt van het weekend is het gekostumeerd bal op zaterdagavond, met medewerking van het duo Inside-Out. Ook dit jaar is naast de grote zaal ook de Kietelbar weer geopend om alle bezoekers te kunnen huisvesten.

Eenmaal bijgekomen en uitgeslapen worden alle carnavalsvierders op zondag om 16.00 uur weer in de residentie verwacht. Opa’s, oma’s, ouders en kinderen; het kleintje carnaval op de zondag is een echt familiefeest. Het duo Feestlift is aanwezig om het feest compleet te maken. Maandagmiddag wordt vanaf 16.00 uur het carnavalsweekend afgesloten in de Kietelbar.

Het complete programma is op www.weteringzotten.nl te vinden.

Afgelopen weekend werd er al een klein beetje carnaval gevierd in Boskamp. Fotograaf Alex Schokker nam even een kijkje en lachte mee met een bandparodist en tonpraters. Hij zag onder andere tonprater Arian Compen uit Brabant, die verkleed was als konijn, onderscheiden worden door Prins Frank en zijn adjudant.

Lees ook

Lezing over acupunctuur in Dorpshuus

HEINO – Herman Tichelaar verzorgt op woensdag 27 oktober een lezing over acupunctuur in het …

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.