special olympics regionale spelen in tijenraan

Sportcentrum Tijenraan in Raalte is op zaterdag 22 oktober het podium van de Special Olympics Regionale Spelen. Verstandelijk gehandicapte sporters strijden deze dag om medailles in de takken zwemmen, voetbal, gymnastiek, tafeltennis en judo. De reden dat het evenement naar Raalte komt is het 50-jarig jubileum van Sallandse Sportvereniging voor Aangepast Sporten (SAVAS).

SAVAS doet al jaren mee aan Special Olympics-evenementen in Nederland. Naast deelname met een afvaardiging aan de Special Olympics World Summer Games 2011 in Athene, zal de organisatie van dit evenement voor SAVAS mede de kroon op dit jubileumjaar zijn.

De organisatie van deze Special Olympics Regionale Spelen wordt mede mogelijk gemaakt door een bijdrage van de Provincie Overijssel. Dit evenement past namelijk perfect binnen de ambitie van de provincie om een bijdrage te leveren aan het Olympische Plan 2028. In dat plan ligt het accent op versterking van de breedtesport, waarbij er in 2010 en 2011 extra ingezet wordt op het vergroten van de participatie van mensen met een beperking aan het sport- en beweegaanbod in Overijssel.

Inmiddels is er een projectgroep geformeerd die de organisatie van het evenement gaat voorbereiden. Deze bestaat naast Sportservice Overijssel uit de gemeente Raalte, SAVAS Raalte en de Deventer Sportploeg. Ook de MEE’s IJsseloevers en Twente worden betrokken bij de organisatie. Voor de projectgroep is dit tevens een eerste stap om te komen tot een regionaal samenwerkingsverband ten behoeve van het sporten door en voor mensen met een beperking.

Voor meer informatie over het evenement kun je contact opnemen met Sportservice Overijssel, Krijn van Houten, 038-4577773, kvhouten@sportserviceoverijssel.nl

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.