Home / archiefcentraal / solinger dit is poezie onwaardig

solinger dit is poezie onwaardig

“Het feit dat de nieuwe Dichter bij Overijssel uit Twente moet komen is belachelijk”, aldus voormalig Dichter bij Raalte Benne Solinger. Solinger reageert hiermee op de verkiezing van Dick Schlüter uit Enschede als nieuwe Overijsselse dichter. Solinger vindt dat gedeputeerde Dick Buursink van de PvdA de verkiezing ‘verpolitiekt’.

Volgens Solinger is het niet juist dat als de eerste Dichter bij Overijssel, Koos Geerds, uit Dalfsen komt, zijn opvolger uit Twente moet komen. “In Overijssel moet je gaan voor de beste dichter op dat moment. En Overijssel zou, als het goed is, één geheel moeten zijn en niet moeten bestaan uit elkaar rivaliserende steden, of gewestjes in één provincie. Je moet, als gedeputeerde, oost niet afzetten tegen west en noord niet tegen zuid. Dat is poëzie-onwaardig.”

De voormalige dorpsdichter vindt het, als bij de verkiezing daadwerkelijk is gekeken naar regio, schandalig. “Ik noem zoiets dan machtsmisbruik, een Nederlandse politicus niet waardig. Dus niet alleen poëzie-onwaardig, maar ook democratie-onwaardig.”

Lees ook

‘Jackie en Oopjen’ en ‘Emma’ in Holstohus

OLST – Het Filmhuis Olst toont vrijdag 24 september na een lange corona-onderbreking weer twee …

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.