Home / archiefcentraal / salland loopt landelijk voorop met biogas

salland loopt landelijk voorop met biogas

Salland loopt landelijk voorop met het inzetten van biogas als duurzame energiebron. Dat concludeert Jos Pierey, wethouder Milieu en Duurzaamheid van de gemeente Deventer, die vrijdag zijn handtekening zette onder het convenant duurzaamheid. De provincie en de gemeente Deventer gaan nog meer samenwerken op het gebied van duurzaamheid. Biogas is één van de maatregelen naar meer duurzaamheid.

Provincie en gemeente zien biogas in Salland als een kansrijke vorm van duurzame energie. Daarbij gaat het om vergisting of raffinage van biomassa op de locatie Heeten en bij agrarische bedrijven, distributie daarvan via een groen gas netwerk en toepassing in onder andere Deventer.

Andere punten waarop de provincie en Deventer zich op gaan richten is het vergroten van duurzame energiebronnen met wind- en zonne-energie, het duurzaam opknappen van bestaande woningen, met bijvoorbeeld dak- of vloerisolatie en het aantrekkelijker maken van duurzame, energiebesparende maatregelen voor inwoners en bedrijven.

Lees ook

Oosterhuis zangdienst in Wesepe

WESEPE – Op zondag 19 september vindt in de Protestantse kerk van Wesepe weer de …

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.