salland dhuzes gaat onvermoeibaar verder

Ze kunnen met een goed gevoel terugkijken op de eerste activiteiten, die aan het eind van 2010 zijn georganiseerd. Het Nieuwjaarsfeest en de winterfair, beiden in Heino, brachten al 2250 euro in het laatje. Maar, de mannen en vrouwen van Salland d’HuZes gaan ook in het nieuwe jaar onvermoeibaar verder met geld inzamelen. Hoogtepunten zijn een symposium op 12 april, een mini Alpe d’HuZes op basisschool de Springsplank in Heino en de trainingstocht Salland d’HuZes op 22 mei die door fietsgroep De Plataan in samenwerking met fietstoerclub Heikera wordt georganiseerd.

Salland d’HuZes is de naam van de groep wielrenners, die op 9 juni deelneemt aan Alpe d’HuZes. Honderden landgenoten zullen op dezelfde dag proberen om met de racefiets meerdere keren de fameuze Alpe d’Huez te beklimmen. Om aan de start te mogen verschijnen, wordt van iedere individuele deelnemer een behoorlijk sponsorbedrag verwacht, dat voor de volle honderd procent ten goede komt aan KWF Kankerbestrijding.

Vorig jaar was Salland d’HuZes met meerdere teams goed voor maar liefst 217.000 euro. Dat mag je meer dan een druppel op de gloeiende plaat noemen. Dat dit jaar opnieuw zo’n bedrag mag worden verwacht, is niet reëel, want het aantal regionale deelnemers onder de vlag van Salland d’HuZes is geslonken tot acht. Ze verschillen in leeftijd en ervaring, maar er is één duidelijke rode draad. Ze delen namelijk de passie om zich in te zetten voor een goed doel en de mogelijkheid om dat via het wielrennen te uiten.

“De inzet is om weer een mooie donatie te kunnen doen en daarvoor rekenen we op de medewerking van de Sallanders, die ons initiatief een warm hart toedragen”, laten teamcaptain André Roelofs en Gerard Blom zich tactisch uit. Ze worden in juni vergezeld door Rob Olthof, Hanne Smeenk, Dick Goos, Wouter Nij Bijvank, Ischa Smeenk en Christel Nij Bijvank. Ook gaat er in het kielzog van de fietsers een groep van tien vrijwilligers mee, die ter plekke hand- en spandiensten verricht.

Sport versus Kanker

De leden van Salland d’HuZes zullen de komende weken en maanden op verschillende momenten te zien en te horen zijn. Allereerst zijn ze te gast in de residentie (Oortwijn) van carnavalsvereniging De Sökkestoppers uit Heino. Tijdens de carnavalsdagen is Salland d’HuZes verantwoordelijk voor de garderobe en uiteraard gaat de opbrengst in zijn geheel naar het goede doel. Vanaf 9 maart tot en met mei is er bovendien een statiegeldactie bij C1000 Van de Worp in Heino.

Een bijzondere activiteit is het symposium ‘Sport versus Kanker’, dat op 12 april om 20.00 uur wordt georganiseerd bij Oortwijn Heino. Organisator Gerard Blom kan daarbij terugvallen op de belangeloze medewerking van voetbaltrainer Ron Jans (SC Heerenveen) en oud-wereldkampioen schaatsen en wetenschapper Harm Kuipers. Heel bijzonder is ook de komst van Hans Groen. De theater- en muziekproducent uit Raalte zal met zijn band delen van de multimediale theaterproductie ‘Dissonant – Kanker leeft’ ten gehore brengen. De entree voor dit symposium bedraagt tien euro. Kaarten zijn in de voorverkoop verkrijgbaar bij gemakswinkel De Smulbaai in Heino of bij Gerard Blom, telefoon 06 83 17 62 88 of e-mail sportvskanker@gmail.com.

Een echte grote happening is zeker ook de mini Alpe d’HuZes, dat zich op 21 april in de omgeving van basisschool de Springplank in Heino afspeelt. De opzet is om die dag een zo goed mogelijk kopie te realiseren van de echte Alpe d’Huzes. In beginsel zullen de leerlingen op de fiets stappen, maar het is ook mogelijk om steps, loopfietsen en skelters in te zetten of zelfs te voet de strijd aan te gaan. Natuurlijk moet deze dag zoveel mogelijk geld worden opgehaald, maar er is eveneens een educatief tintje, want de kinderen worden via lesstof bekend gemaakt met kanker.

De reeks van grote activiteiten wordt op 22 mei afgesloten met de Salland d’HuZes trainingstocht op en rondom de Lemelerberg. Een goede voorbereiding voor de deelnemers aan Alpe d’HuZes en een mooie uitdaging voor andere (race)fietsers. ‘Tja, je kunt wel zeggen dat we genoeg om handen hebben. We hoeven ons niet te vervelen’, besluiten Roelofs en Blom, die graag nog verwijzen naar de websites staging2.salland-dhuzes.nl en staging2.opgevenisgeenoptie.nl waar veel informatie is te vinden over Alpe d’HuZes en deelname van het Sallandse team.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.