rookpluimen boven sallandse heuvelrug

Staatsbosbeheer heeft deze week op de Sallandse Heuvelrug op kleine schaal gecontroleerd heide laten afbranden. Dit is één van de beheersmaatregelen van Staatsbosbeheer. Het branden is onderdeel van een driejarige proef.

Inmiddels is te zien dat de afwisseling tussen jonge en oude heideplanten steeds groter wordt, wat zeer gunstig is voor insecten en daarmee ook voor vogels. In combinatie met begrazing door schapen komt er meer variatie in de structuur. Het lijkt dus dat de gewenste doelen worden gehaald.

In het bezoekerscentrum van Staatsbosbeheer in Nijverdal is meer informatie en een filmpje te vinden over het branden van de heide. Het bezoekerscentrum is geopend van dinsdag tot en met donderdag, zaterdag en zondag en gratis toegankelijk.

Begin mei organiseren Natuurmonumenten, Staatsbosbeheer en het Nationaal Park De Sallandse Heuvelrug gezamenlijk wederom een algemene informatieavond over het (dieren-)leven op en rondom de heide. Voor meer informatie en opgave kun je reageren via rj.evers@staatsbosbeheer.nl

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.