rohda 24 pupillenscheidsrechters rijker

Het arbitrageplan dat Rohda Raalte vorig jaar november presenteerde, lijkt de eerste vruchten af te werpen. Woensdagmiddag werden 24 jonge enthousiastelingen opgeleid tot pupillenscheidsrechter als onderdeel van het arbitrageplan. De eerste stap om jeugdleden op te leiden tot scheidsrechters is daarmee met succes gemaakt. Doelstelling van het plan is om in augustus 2013 meer dan veertig opgeleide scheidsrechters te hebben.

Zondag fluit topscheidsrechter Erik Braamhaar PSV-Ajax, maar woensdagmiddag was hij samen met collega Wil de Groot nauw betrokken bij het begeleiden van een 24-tal toekomstige pupillenscheidsrechters. In de ochtend gaven de mannen van de KNVB uitleg over de spelregels. ’s Middags werden de regels in de praktijk gebracht tijdens de wekelijkse training van Voetbal School Salland (VSS). Beurtelings floten de toekomstige scheidersrechters vijf minuten waarna Braamhaar en De Groot de scheidsrechters van tips voorzagen. Aan het eind van de middag legde de jeugd een examen af waarin theorie en praktijk getoetst werden.

Harry Lokate, verantwoordelijke voor de scheidsrechterscommissie bij Rohda, is zeer te spreken over de eerste groep die zich aanmeldde voor de scheidsrechterscursus. “Aanvankelijk waren er 36 aanmeldingen, maar wegens de vakantie kon helaas niet iedereen. Als deze groep het certificaat pupillenscheidsrechter heeft behaald, is het de bedoeling dat ze de F- en E-jeugd gaan fluiten. Later kunnen ze ook de cursus BasisOpleiding Scheidsrechters (BOS) volgen.” Met deze cursus op zak mag je zowel junioren als senioren fluiten.

Meer foto's

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.