rietkerk samen met bleker naar salland

Om 12.45 wordt gestart in Liederholthuis, waar de bus door weidevogelgebied Lierder- en Molenbroek, waar de boeren zelf het gebied inrichten voor de robuuste verbindingzone. Daarna rijdt de groep naar boerderij Wissink in Raalte. Daar vindt een ludieke actie plaats voor het project ‘Kavel voor koeien’. Vervolgens wordt doorgereden naar het gemengde melk- en pluimveebedrijf van de familie Kievitsbosch in Raalte. Hier wordt ingegaan op de gevolgen van de dioxinecrisis in Duitsland en de problematiek om te voldoen aan de eisen van besluit huisvesting in 2013.

In gemeente Dalfsen wordt om 14.00 uur een kijkje genomen bij de boerderij van familie Roelofs in Lemelerveld, waar ook de Dalfser kandidaten aanwezig zullen zijn. Het melkveebedrijf is deelnemer aan het project ‘Kop in ’t Zand’, waarbij maatregelen op het gebied van onder andere verbetering van de bodemkwaliteit, het verminderen van nitraatuitspoeling, een betere mineraalbenutting en het verbeteren van de duurzaamheid van de veestapel moeten leiden tot duurzamere melkveehouderij in Overijssel.

Om 15.15 uur wordt de laatste stop gemaakt in Ommen bij pluimveebedrijf Schuttert, waar de skybox en de sorteermachine worden bewonderd. De deelnemers zullen met Theo Rietkerk en Henk Bleker in gesprek gaan over ondersteuning van de ingezette lijn, ofwel het beheer van gronden door de eigenaren/boeren. Ook regionale (streek)producten van de Groene Marke en de beperkingen van Natura2000 zullen aan bod komen.

Later op de middag zal Theo Rietkerk met een aantal mensen nog naar paardenbedrijf Schuttert en naar de Rondweg Ommen gaan.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.