ribs en blues maakt meer namen bekend

Naast de komst van De Dijk op Ribs & Blues heeft de organisatie nog wat namen wereldkundig gemaakt. Ralph de Jong & Crazy Hearts, Ganashake en Tommy Ebben & the Small Town Villains staan dit jaar ook op het podium van het grootste gratis bluesfestival van Nederland.

Dit najaar viert De Dijk het 30-jarig bestaan. Met hun komst naar Ribs & Blues 2011 in Raalte zet het grootste gratis bluesfestival van Nederland de Amsterdamse band van de gebroeders van der Lubbe al tijdens het pinksterweekeinde van 12 en 13 juni in het zonnetje. En brengt meteen een hommage aan wijlen Solomon Burke, die 2 jaar geleden de harten van het publiek in Raalte veroverde en daarna samen met De Dijk het (platina) album ‘Hold on Tight’ maakte.

Ook het nieuwe Nederlandse fenomeen Ralph de Jong, de ‘man met de klompen’ in ‘De Wereld Draait Door’, met zijn Crazy Hearts is inmiddels vastgelegd voor het 15e Ribs & Blues festival. Dat geldt ook voor het Belgische trio Ganashake en de singer-songwriter Tommy Ebben & the Small Town Villains.

Ganashake

Het Belgische trio Ganashake bracht op 21 januari haar eerste studioalbum ‘Ganashake’ in Nederland uit. De band zag pas in mei 2009 het levenslicht, maar kwam als een komeet uit de startblokken en deed vanaf de eerste optredens de liefhebbers in België watertanden door de stevige bluesrock & roll-band met funky inslag en een heerlijk krachtige drive in de sound. Grote festivals en podia boekten de band al en kregen waar voor hun geld en een enthousiast publiek.

Tommy Ebben & the Small Town Villains

Singer-songwriter Tommy Ebben brengt een mix van pop met blues, country, folk(rock) en boogie. Zijn demo-album dat hij in 2009 uitbracht kreeg zulke goede kritieken in de nationale muziekpers dat hij op Ribs en Blues zeker niet mag ontbreken. Inspiratie voor de nummers komt onder andere van de monumentale villa waar Tommy antikraak woonde toen de albumopnames begonnen. De villa werd in de jaren 30 in de rijkelijk versierde art deco-stijl gebouwd maar is vervallen geraakt en heeft daardoor een mystieke, bijna spookachtige sfeer. Het nummer Eurydice is daar live ingespeeld en strijkers, blazers, zang, gitaar en orgel zijn daar opgenomen. De drums werden opgenomen in een voormalige geitenschuur in de Achterhoek.

Al eerder werden de komst van John Mayall en 24 Pesos (beiden uit het Verenigd Koninkrijk) en de Amerikanen Sonny Landreth en Ben Prestage bekendgemaakt op het gratis festival voor blues, bluesrock en Americana in het centrum van Raalte.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.