regiowedstrijden acrogym kwiek succes

De vierde regiowedstrijden acrogym in Sporthal Tijenraan zijn zaterdag een groot succes geworden. Er kwam veel publiek op af en de aanwezigen hadden veel waardering voor de getoonde kunsten. Zo kon organisator RGV Kwiek terugkijken op een geslaagde middag.

Aan de regiowedstrijden in Raalte namen 270 turnsters deel in de D en E lijn, Junior en Senior. Dat acrogym voor velen een nog onbekende sport is, viel zaterdag in Tijenraan niets van te merken. Zowel ’s ochtends als ’s middags waren de tribunes reikelijk bezet met fans, ouders, groot-ouders en andere belangstellenden. Ook de pers was massaal op de wedstrijden afgekomen, zowel de schrijvende pers als ook televisieploegen.

De wedstrijden werden zaterdag even voor negen uur geopend door de voorzitter van RGV Kwiek, Huib in “t Veld. Om 9.00 uur moesten de wedstrijden eigenlijk van start gaan, er moest echter nog even gewacht worden op de 17 dames van de jury. Nadat ook de jury haar plaats had ingenomen, konden de wedstrijden officieel van start gaan. Vele Oh’s, Ah’s en Wauww’s klonken vervolgens vanaf de tribunes van Sporthal Tijenraan, gevolgd door luid applaus voor de getoonde kunsten van de acrogymnasten.

Nadat het ochtend gedeelte was afgelopen kon het aanwezige publiek genieten van twee prachtige demonstraties, uitgevoerd door Elze en gevolgd door het trio Fede, Moniek en Annemijn. Daarna volgde de prijsuitreiking van de deelnemers van de ochtend om vervolgens verder te gaan met de wedstrijden van de middag. Ook hierbij werden de uitvoeringen van enkele acro-dames en één jongen onder luid applaus van het talrijk aanwezige publiek gadegeslagen. Ook in het middaggedeelte werd er een demonstratie verzorgd, ditmaal door het trio Marjan, Kim en Sanne.

Omstreeks 18.00 uur liepen de vierde regiowedstrijden ten einde en werden ook de prijzen voor het middaggedeelte uitgereikt. Hierna kon voor RGV Kwiek de balans worden opgemaakt van de behaalde resultaten. Het is echter nog niet bekend wie er geplaatst zijn voor de regiofinale wedstrijden op 5 maart aanstaande in Hellendoorn. In de loop van de komende week wordt hierin het een en ander duidelijk.

De balans voor de deelnemers van RGV Kwiek ziet er alsvolgd uit:

• D-Senior duo : Maaike en Anne: 3e plek

• E- Junior duo : Sarah en Wietzke: 1e plaats, met een minimum aan punten verschil, op de 2e plaats: Anique en Eline. Violeta en Adelina behaalden een 10e plaats en het duo Dominique en Jolanda eindigde op de 18e plaats.

• E-Senior Trio : Sylva, Chantal en Daniela behaalden bij de trio’s een 9e plaats.

• E-junior Trio : Isa, Shannon en Danisha: 11e plaats.

De organiserende vereniging RGV Kwiek, afdeling acrogym, kan terug kijken op een geslaagde dag na maanden lange voorbereidingen om deze dag te organiseren, onder de vlag van de KNGU en in samenwerking met de vele studenten van de Landstede, die hieraan belangeloos hebben meegewerkt. De organiserende vereniging kan zich de komende weken gaan voorbereiden op de ondelinge wedstrijden van 17 april aanstaande in Sporthal Tijenraan in Raalte. Het is nog even spannend en afwachten welke dames doorgaan naar de Regiofinale in Hellendoorn.

Meer foto's

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.