raaltese maakt zich sterk voor sociaal beleid

De Raaltese Melanie Hagen-van der Vegt staat op plaats negen van de SP voor de Provinciale Statenverkiezing. Ze is oud-raadslid van gemeenteraad in Raalte. Daar maakte ze zich sterk voor het sociale beleid, de cultuur en de gezondheidszorg. Ook in de provincie wil ze zich hiervoor gaan inzetten.

Wat is voor u het belangrijkste punt van de Provinciale Statenverkiezing?

Voor mij is het belangrijkste punt voor deze verkiezingen dat Overijssel een sociale en leefbare provincie blijft. De gemeenten hebben door de crisis en de bezuinigingen steeds minder middelen voorhanden voor sociaal beleid, terwijl de vraag juist groeit. De provincie moet de gemeenten daarom een helpende hand bieden door een groot deel van het geld bij de provincie in te zetten voor sociaal beleid in de gemeenten. De provincie staat niet dicht genoeg bij de inwoners om zaken als sociaal beleid goed op maat te kunnen uitvoeren.

Wat kunnen de kiezers van u verwachten?

Net zoals ik deed in de gemeenteraad van Raalte zal ik mij ook nu weer met veel passie in gaan zetten voor het sociale beleid, de cultuur en de gezondheidszorg. De huidige wachtlijsten in de jeugdzorg vind ik onaanvaardbaar. Kinderen zijn een kwetsbare groep in onze samenleving en hen hulp ontzeggen kan leiden tot grote schade. Om wachtlijsten terug te dringen wil de SP een uitbreiding van de zorg en moet er een ‘anti bureaucratie brigade’ worden opgericht.

Waarom vindt u dat mensen moeten gaan stemmen?

Deze verkiezingen zijn natuurlijk ook van groot belang omdat de nieuwe statenleden de nieuwe Eerste Kamer kiezen. Met een linkse Senaat kunnen we de ergste asociale voorstellen van het meest rechtse kabinet sinds de oorlog blokkeren. Daarnaast gaat het ook om hoe we onze provincie willen inrichten.

Wat verwacht u van de verkiezing?

Dit zijn zulke onzekere verkiezingen dat het nauwelijks mogelijk is een uitslag te voorspellen. Ik hoop dat kiezers de SP het vertrouwen zullen geven om ons te helpen bouwen aan een sociale provincie.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.