raaltese in actie voor spaanse zwerfhonden

“Een operatietafel om precies te zijn. Eén van de mensen die belangeloos een aantal keren per week bezig is in het asiel is een plaatselijke dierenarts. Hij opereert en behandelt de dieren op een oude massagetafel. Deze is erg vervallen, onhygiënisch en absoluut niet ergonomisch voor de dierenarts,” vertelt Herms. “Na het laatste bezoek aan Apapa heb ik het plan opgevat een geldinzamelingsactie te houden om een echte operatietafel te kunnen kopen. Vorig jaar mei begonnen de plannen vastere vorm aan te nemen. Tijdens dit jaar deed ik eindexamen paraveterinair aan de Landstede in Raalte. Samen met de klas is er geld ingezameld door de verkoop van paaseieren en door donaties. Ook tijdens de verkiezing van “Landstede Topper 2010” waarin ik gewonnen heb in de categorie ‘ondernemend’, is Apapa volop aan bod gekomen. Al met al een succes, maar helaas heeft de geldinzameling nog niet voldoende opgeleverd om er een operatietafel van te kunnen kopen. Zo’n tafel kost ongeveer 1.400 euro. Na mijn diplomering is de actie een beetje stil komen te staan, maar nu ga ik weer vastberaden verder om daadwerkelijk een operatietafel mee te kunnen nemen.”

De Spaanse stichting drijft op vrijwilligers en giften. Ieder jaar komen er bijna 500 dieren binnen, voornamelijk honden. De bedoeling van de opvang is om zoveel mogelijk dieren door middel van adoptie een goed tehuis te geven. Met de opvang zijn veel kosten gemoeid. Bij binnenkomst krijgen alle dieren direct de standaardcontrole en behandeling, zoals vaccinaties en sterilisaties. Deze standaardprocedure kost ongeveer 130 euro per dier. Hiernaast kan het nodig zijn individuele dieren speciale behandelingen te geven, al naar gelang wat het dier mankeert. Deze kosten worden wel verrekend wanneer het dier geadopteerd wordt. Maar al met al komt er toch zo weinig geld binnen dat niet alle zieke dieren behandeld kunnen worden en alleen nog euthanasie overblijft.

Mensen die de actie van Romy willen sponsoren, of meer informatie willen, kunnen terecht op 06-22949859.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.