raalte start met een jeugdsportfonds

Voor het realiseren voor dit fonds heeft de afdeling Sportzaken contact opgenomen met de Rotary Raalte om de uitvoerende taak op zich te nemen. Volgens de gemeente is het gunstig dat een particuliere organisatie deze taak op zich neemt, omdat het allereerst geld bespaart voor de gemeente op uitvoeringskosten van de bijzondere bijstand. Daarnaast kan de Rotary deze voorziening goedkoper verstrekken, want bij de aanvraag via de gemeente komen veel administratieve voorwaarden kijken.

De gemeente Raalte stort eenmalig 50.000 euro in dit fonds omdat er een startkapitaal nodig is. Jaarlijks wordt er nog eens 25.000 euro overgemaakt naar het jeugdsportfonds. Het geld dat Raalte in dit fonds stopt is afkomstig van het Rijk. In 2008 en 2009 ontving Raalte in totaal 80.000 euro voor het uitvoeren van het convenant ‘Participatie arme kinderen’ om meer kinderen uit gezinnen met lage inkomens de kans te geven op verschillende gebieden te participeren. Van dit bedrag is tot nu toe 4.000 euro uitgegeven en is de resterende 76.000 euro gereserveerd voor het jeugdsportfonds.

In 2010 werd via de bijzondere bijstand 51.012 euro uitgegeven aan bijzondere bijstand voor sportkosten. De helft van dit bedrag werd uitgegeven aan de doelgroep 6 tot 18 jaar. In 2010 hebben de ouders van 143 kinderen een beroep gedaan op deze voorziening.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.