pvda kamerleden geinformeerd over mfas

PvdA Kamerleden Tjeerd van Dekken en Agnes Wolbert hebben zich vrijdagochtend in Heino door hun provinciale en lokale partijgenoten laten informeren over de multifunctionele accommodaties in Lierderholthuis en Nieuw Heeten. In het kader van de leefbaarheid in de kleine kernen waren de werkgroepen uit Lierderholthuis en Nieuw Heeten uitgenodigd hun verhaal te komen houden.

Op het gebied van leefbaarheid kunnen kleine kernen als Lierderholthuis en Nieuw Heeten het wel eens lastig krijgen in tijden van bezuinigingen en bevolkingskrimp. De multifunctionele accommodatie is een manier om de leefbaarheid op het platteland op peil te houden. Alles onder één dak, zodat de exploitatie van het gebouw kan worden verspreid en er ook minder vrijwilligers nodig zijn om de accommodatie draaiende te houden. Precies wat Lierderholthuis en Nieuw Heeten graag willen.

Na 6 jaar liggen de eerste plannen voor Lierderholthuis en Nieuw Heeten op tafel. Positief noemde René Nijmeijer, voorzitter van de Stichting Dorpshuis Lierderholthuis, dat in januari. Maar volgens de PvdA-politici is de komst van de MFA’s in deze twee kleine kernen geboden bij snelheid. Tijs de Bree, PvdA-kandidaat voor de Provinciale Statenverkiezing, vindt het daarom ook belangrijk dat de twee Kamerleden en een afvaardiging van de provincie op werkbezoek kwamen. “Het is belangrijk de gedachtegang over de multifunctionele accommodaties die hier leeft, te laten doorstromen naar de provincie en Den Haag.”

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.