perfectionisme vormt symfonische rockopera

Dat het een ambitieus project is, onderschreven alle betrokkenen. Cindy Oudshoorn, een van de hoofdrolspeelsters, liet zelfs weten heel bewust haar medewerking te hebben verleend aan de rockopera. “Ik neem niet alles meer aan, maar dit stuk is ontstaan uit passie.”

Dat een ambitieus project niet per se volgens een vast script tot stand hoeft te komen, dat bleek wel uit de woorden van de tekstschrijvers. “We moesten omgekeerd te werk gaan. Normaal schrijf je eerst een tekst en dan wordt de muziek daarop geschreven. Dat is nu andersom, de muziek was er al. En dat zorgde soms voor een behoorlijke puzzel,” lieten Willem Verdaasdonk en Joke Zwaal weten. Het duo werkte al eerder aan teksten voor producties van Groen. De teksten van Amnesty in Music, Kanker Leeft (Dissonant) en ook de tekst van het Raalter Lied is door de twee geschreven.

Groen wil niet alleen dat het publiek een prachtige voorstelling te zien krijgt, hij wil ook dat de musici die hun medewerking aan de productie verlenen een stuk voldoening halen. “Ik wil dat de musici denken; Goh, wat een lekker stuk muziek.” Het Noordpool Orkest staat garant voor de muziek. Hoewel Reinout Douma, oprichter van Noordpool, eerst nog zijn twijfels had bij de productie, staat hij er nu volledig achter. Over het eerste contact tussen Groen en hem laat hij geen twijfel bestaan. “Ik dacht, die Hans belt nooit meer, daar hoor ik nooit meer wat van. Maar hij bleef maar bellen. Hij doet dit echt uit overtuiging.”

En die overtuiging blijkt ook uit het gepassioneerde verhaal van de Raalter componist. Het is geen ijzige, kille productie, het is zijn droom die uitkomt. En die droom komt voor het eerst uit op 18 juni in De Spiegel in Zwolle, dan beleeft de voorstelling zijn première. Maar het ruikt eigenlijk direct al naar meer. “Het is eigenlijk zonde om dit stuk maar één keer uit te voeren.”

Meer informatie en kaarten bestellen kan op staging2.ondernemersconcert.nl

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.