papierverbruik eenvoudig te compenseren

Voor een paar euro een boom planten in Kenia en de lokale boeren voorzien van opleiding en water- en irrigatievoorziening. JWS Kantoorinstallaties steunt een project van hulporganisatie Dorcas en roept consument en bedrijf op hetzelfde te doen. “Met dit project kun je heel gemakkelijk je eigen papiergebruik compenseren.”

Een boom staat gelijk aan ruim achtduizend vellen A4 papier. “Voor nog geen drie euro kunnen consumenten via Dorcas een boom laten planten”, licht Arno van Dijk, directeur van JWS Kantoorinstallaties bv, toe. “Voor dit bedrag krijgen de betrokken boeren een opleiding en de benodigde voorzieningen.”

De aanhoudende droogte is een groeiend probleem in Kenia. Lange periodes van droogte en regenval leiden ertoe dat slechts dertien procent van de landbouwgrond het hele jaar door gebruikt kan worden. Van Dijk: “Begin vorig jaar werd de droogte in Kenia uitgeroepen tot nationale ramp.”

Voor JWS Kantoorinstallaties bv een reden om het bomenproject in het dorp Mwangeni in Kenia te steunen. “Naast consumenten roep ik ook ondernemers op om het project te steunen”, aldus Van Dijk. “Bedrijven die bij ons een printer leasen, kunnen met nog geen anderhalve euro extra – of een veelvoud hiervan – helpen. JWS verdubbelt dit bedrag.” Op deze manier kunnen ondernemers het door hen verbruikte papier ‘terugbetalen’ met de plaatsing van bomen. “Bomen compenseren ook de mondiale CO2-uitstoot. Via onze website houden wij onze klanten op de hoogte van de voortgang van het project. In de toekomst gaan we ook reizen naar het gebied organiseren voor ondernemers.”

Met dit project steunt JWS hulporganisatie Dorcas. In Mwangeni wonen drieduizend gezinnen. Door de droogte en daarnaast de noodzakelijke bomenkap voor energiewinning vindt op grote schaal bodemerosie plaats. Ook kampt de bevolking met een tekort aan scholing en onvoldoende adequate bouwmaterialen. Van Dijk sluit af: “De boeren hebben het zwaar. Als we niet ingrijpen, verandert een steeds groter deel van het land in woestijn. Dit is een gevaar voor de voedselzekerheid. Een kleine bijdrage kan een enorm verschil maken.”

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.