oppositie blij met besluit aantal wethouders

Ook VVD’er Ben Nijboer noemt het een wijs besluit van de coalitie. “Het avontuur van een vierde wethouder kost Raalte drie ton.” Hier haakt PvdA’er Arie van der Wilt op in: “Het is jammer dat ze dit besluit niet in maart hebben genomen. Dan hadden we nu misschien nog wat geld voor de bieb gehad.” Wel laat Van der Wilt weten blij te zijn met het besluit. “De motivering is misschien een beetje gek. Ze kunnen geen geschikte kandidaat vinden, maar in mijn ogen moet het makkelijk met drie wethouders kunnen.”

Ook Egbert den Daas van Lokaal Alternatief reageert verheugd op het besluit. “Wij hebben altijd gepleit voor drie wethouders. Ik vind alleen de manier waarop erg klungelig. Het college hield iedere keer vol dat er vier wethouders nodig waren. Nu worden er allerlei argumenten gebruikt, die eerder al door de oppositie zijn genoemd. Ik noem het gelegenheidsargumenten.” Harry van Kampen (SP) gaat mee in de bewoording van Egbert den Daas. “We hebben al in het voortraject gezegd dat ze het met drie wethouders moeten kunnen. Misschien hadden ze het aan de start van deze collegeperiode al moeten doen.”

Gevolg van het feit dat Raalte met een wethouder minder gaat werken, is dat de burgemeester meer verantwoordelijkheden in zijn portefeuille krijgt. Van Kampen hoopt dat er niet teveel kritische en gevoelige dossiers in zijn takenpakket belanden. “Als dat wel het geval is en we daadwerkelijk lijnrecht tegenover elkaar komen te staan, dan moeten we misschien voor die discussie even een andere voorzitter van de vergadering benoemen. Hier kom ik in de volgende raadsvergadering zeker op terug.”

“En nu hopen dat het college eindelijk aan de slag gaat,” sluit Ben Nijboer af. “Maar eerst nog complimenten voor Gemeentebelangen dat ze dit besluit hebben genomen.”

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.