op jacht naar sallands best top model

De jacht naar Sallands Best Top Model is geopend. Peter Walter van de Raalte Mode Promotie, Maudy Alferink en Camilla Oostewechel van het (mode)ontwerpbureau Volt en Karin Koerkamp van ‘Mooi by Karin’ zijn de initiatiefnemers van deze nieuwe talentenjacht. Jongedames tussen de 14 en 25 jaar kunnen zich opgeven op de site staging2.sallandsbesttopmodel.nl. Daartoe moeten ze enkele foto’s en een kort persoonlijk profiel uploaden. De finale vindt plaats op zondag 27 maart op de Plas in Raalte en maakt deel uit van het programma van het (voorjaars)modeweekend. Aanvang is om 13.00 uur. Het is de bedoeling om van de talentenjacht een jaarlijks terugkerend evenement te maken.

Op de Plas komt een grote overdekte vierkante catwalk te staan, waarop de finalistes zich presenteren aan het publiek. Deze wordt ook gebruikt voor de modeshows op zaterdag. De RMP mag geen gebruik meer maken van de Grote Markt. “Dit in verband met de bomen die daar staan, dat zijn kostbare dingen en de gemeente is bang voor schade”, vertelt Peter Walter. Het Raalter bedrijf Hersch zorgt voor de catwalk en een professionele licht- en geluidsshow. De jury bestaat uit topmodel/talentscout Suzanne Pots en modefotograaf Jasper Abels. De onderhandelingen met een derde jurylid zijn nog gaande.

“Om mee te doen, hoef je echt niet lang én slank én mooi te zijn”, vertelt Maudy. “De ideale modelmaten, die hebben misschien maar tien meiden in Nederland. De vakjury kijkt niet alleen naar je leuke koppie, maar ook of je een persoonlijkheid bent en jij jezelf kunt presenteren. Een beetje lef moet je dus wel hebben.”

Het initiatief voor de talentenjacht is afkomstig van Karin Koerkamp, eigenaresse van kapsalons in Raalte, Heeten en Hellendoorn. “Ik ben altijd op zoek naar leuke ideetjes. Een tijdje geleden werd het idee ergens geopperd. Ik was meteen enthousiast en heb vervolgens de hulp ingeschakeld van Maudy en Camilla en de Raalte Mode Promotie.” Het plan werd overal met enthousiasme ontvangen. Topmodel Suzanne Pots bood spontaan haar medewerking aan. Maudy: “Zij heeft een eigen talentagency voor modellen uit het oosten van het land. Het noordoosten van Nederland heeft als het om modellentalent gaat, een zeer goede reputatie. Denk maar aan Doutzen Kroes. Maar voor veel meiden uit het oosten is het lastig om zich in de kijker te spelen. Suzanne heeft dan ook hoge verwachtingen als het om het niveau van de deelnemers gaat.”

De initiatiefnemers hopen op zoveel mogelijk deelname. De eerste zes dames hebben zich al opgegeven. Op de site kun je stemmen op jouw favoriet. De publieksfavoriet krijgt automatisch een ticket voor de finale. De jury zal de andere negen finalisten bepalen. De tien geselecteerde kandidates krijgen voor aanvang van de finale een catwalkles. Hun eerste entree maken ze in hun eigen kleding. Daarna vallen de eerste vijf af. De overblijvers komen daarna uit in een speciale ronde voor lingerie/badkleding. Vervolgens vallen er weer twee kandidates af. De overgebleven drie maken nog twee rondjes over de catwalk, de eerste in casual kleding van de RMP, de tweede en laatste in uitgaanskleding. Daarna volgt het definitieve juryoordeel.

De hoofdprijs bestaat uit een prijzenpakket met verschillende waardecheques, een professionele fotoshoot door Jasper Abels en gratis deelname aan het Modelcamp (een geheel verzorgde meerdaagse workshop voor modellentalent). Maudy: “De winnares zit na afloop nergens aan vast. Ze hoeft geen contract te ondertekenen. Stel dat zij het na die ene keer in Raalte wel prima vindt en zich op andere zaken wil richten, heeft zij daar alle vrijheid toe.”

Voor meer informatie zie staging2.sallandsbesttopmodel.nl.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.