onzekerheid over plannen loswal wijhe

De gemeente Olst-Wijhe gaat op zeer korte termijn met Rijkswaterstaat (RWS) om tafel om een poging te doen de plannen rond te krijgen voor de komst van een drijvende horecagelegenheid, een Jongeren Ontmoetingsplek (JOP) , verbeterde camperplaatsen en een grotere jachthaven aan de Loswal in Wijhe.

Als het aan de gemeente Olst-Wijhe ligt worden deze plannen vastgelegd in het nieuwe bestemmingsplan voor de Loswal en uitgevoerd, maar RWS, in dit verhaal de vergunningverlener, liet deze week aan de gemeente weten dat momenteel alle lichten op rood staan. De drijvende horecagelegenheid zou volgens RWS in de winter weg moeten, terwijl Olst-Wijhe in de veronderstelling was dat deze mocht blijven.

Voor Wijhe kwam was dit toch een verrassingsaanval van RWS, want in 2009 dacht het gemeentebestuur nog te voldoen aan alle eisen die RWS toen stelde voor de drijvende horecagelegenheid. Bovendien wordt het proces bemoeilijkt door een wisseling van personeel bij RWS. Projectleider Gerard van den Blink van de gemeente Olst-Wijhe legt uit: “De mensen die destijds met toenmalig wethouder Hollander gesprekken hebben gevoerd, zijn nu allemaal weg.” Kortom, de nieuwe bewindslieden denken er toch iets anders over dan hun voorgangers.

Een pittig gesprek met RWS ligt in het verschiet, maar ook al gaan de lichten bij RWS op groen, is er nog steeds geen zekerheid dat de plannen aan de Loswal doorgaan. De gemeenteraad moet op 28 februari namelijk nog een definitief besluit nemen over voorgenomen plannen. Afgelopen maandag werden tijdens de raadsvergadering nog vragen gesteld over onder andere de noodzakelijkheid en de plaats van de JOP.

Mocht zowel RWS als de Raad van Olst-Wijhe akkoord gaan met de plannen, dan kan de gemeente rekenen op een bijdrage van de Provincie. Zij nemen vijftig procent voor hun rekening voor het opwaarderen van de Raalterweg in Wijhe en de Loswal. Voor het eerstgenoemde moet Olst-Wijhe 2,15 miljoen euro investeren, voor het tweede 400.000 euro. Echter stelt de provincie wel één voorwaarde: Met de werkzaamheden moet in 2011 nog worden gestart.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.